Header Ads

Πτολεμαΐδα: Αποτελεσματικότερα τα νέα φάρμακα για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας

φωτο από την ημερίδα

«Κλειδί» στην αντιμετώπιση της νόσου σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση έναρξη της θεραπείας, ενώ τα νεότερα δεδομένα είναι  πολύ θετικά αφού κυκλοφορούν περισσότερα και καλλίτερα φάρμακα, όλα δωρεάν, που επιβραδύνουν την εξάπλωση της, και εξασφαλίζουν  στους πάσχοντες ποιοτικότερη ζωή.

Αυτό ανάφερε ο Νευρολόγος από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Κούτλας, στη διάρκεια της ημερίδας του Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά  πλάκας, με θέμα: «Αλλαγές προσέγγισης της σκλήρυνσης κατά πλάκας». Η ετέρα  των εισηγητών Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Μόιρα Τζίτζικα, επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στα νέα δεδομένα σχετικά με την σεξουαλικότητα των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, κι έκανε λόγο για νέες μελέτες και πλήρως  εξατομικευμένα προγράμματα ώστε οι νοσούντες να γνωρίζουν στην οποιαδήποτε δυσκολία εμφανιστεί  που μπορούν να απευθυνθούν και τι πρέπει να κάνουν.

Μίλησε για λύσεις τόσο φαρμακευτικής αγωγής όσο και ολιστικής θεραπείας που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών και η νόσος δεν τους στερεί το δικαίωμα της τεκνοποίησης και της απόκτησης οικογένειας. Παρών στην ημερίδα και ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος θα έχει επαφές και συναντήσεις με τους φορείς του  αναπηρικού κινήματος της περιοχής καταγράφοντας και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.