Header Ads

Γ. Κασαπίδης: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην Γέφυρα των Σερβίων-Βελτιώνεται το εναλλακτικό οδικό δίκτυο

334785618_596778645678784_7153441698197523096_n

Η επιθεώρηση οπτικά και των υπολοίπων 46 τενόντων της γέφυρας Σερβίων με ειδικούς καταστροφικούς ελέγχους θα είναι το επόμενο βήμα με την ολοκλήρωση των εργασιών. Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης η πρώτη φάση των εργασιών έχει ολοκληρωθεί σε ότι αφορά στην κάλυψη των ρωγμών, έχει προστεθεί μεταλλικός οπλισμός, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί κι η επικαιροποίηση της μελέτης για την ενίσχυση της γέφυρας που θα είναι  αναβαθμισμένη και θα δοθεί στον ανάδοχο.

Εναλλακτικό οδικό δίκτυο

Με στοχευμένες κινήσεις προχωράμε” υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης,  ο οποίος και αναφέρθηκε παράλληλα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών που δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της μελέτης συντήρησης της Γέφυρας, ενώ όπως τόνισε τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα με τον συνολικό προϋπολογισμό στα 2,5εκ. ευρώ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις βελτίωσης που γίνονται στις εναλλακτικές διαδρομές μετά το κλείσιμο της γέφυρας που κατά βάση είναι επαρχιακοί δρόμοι που σηκώνουν πλέον το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό βάρος και κυρίως σε Κήπο, Καισαρειά και Τριγωνικό.

Αποζημειώσεις πληττόμενων

Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις των πληττόμενων από το κλείσιμο της γέφυρας, ξεκίνησε όπως είπε η καταγραφή με την τελική πρόταση να προωθείται στην κυβέρνηση για τους επαγγελματίες της περιοχής  που βρίσκεται σε κατάσταση επαπειλούμενου κινδύνου.

Για την Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

Εν τω μεταξύ ο κ. Κασαπίδης αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μεταξύ άλλων και με την βάση εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας στα Γρεβενά, η οποία θα έχει Ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά και Ευρωπαϊκή εμβέλεια, ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στις συναντήσεις που είχε με τον το νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ καθώς με στελέχη του Υπουργείου συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση των υποδομών που απαιτούνται στην  σχολή αστυφυλάκων στα Γρεβενά ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.   Τέλος σε ότι αφορά τις ενισχύσεις του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης δεν θα εξαιρούνται οι ομάδες παραγωγών και οι συνεταιρισμοί αγροτών.

ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.