Header Ads

Κοζάνη: Ερώτηση ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Σερβίων και το Ιατρείο Βελβεντού

CEBACEBACEB5-1021x513-2-1021x515-1024x516-1

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σερβίων και του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. 

Το Κέντρο Υγείας Σερβίων, όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, καλύπτει τον πληθυσμό των δύο Δήμων, Σερβίων και Βελβεντού και όχι μόνο, με πάνω από 15.000 κατοίκους. Τα ήδη οξυμένα προβλήματα για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πληθυσμό των δύο Δήμων (κυρίως λόγω υποστελέχωσης), επιτείνονται και από το κλείσιμο, λόγω των σοβαρών ζημιών, της υψηλής γέφυρας Σερβίων. Η πρόσβαση των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής στο Νοσοκομείο Κοζάνης δυσχεραίνει, αφού απαιτείται τουλάχιστον διπλάσια απόσταση, σε ένα παλιό και κακοσυντηρημένο επαρχιακό δίκτυο με αυξημένη τώρα κυκλοφορία.

Οι κ. Δελής και Στολτίδης ζητούν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για το τί προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σερβίων και των Περιφερειακών Ιατρείων. Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις με μόνιμο ιατρικό- νοσηλευτικό-διοικητικό και λοιπό προσωπικό και να εξοπλιστεί με σύγχρονο ιατρικοτεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας Σερβίων, του οποίου το  οργανόγραμμααπαιτείται να εκσυγχρονιστεί.

Παράλληλα ζητούν να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού της 11ης περιφέρειας ΕΚΑΒ και δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στα Σέρβια.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.