Header Ads

ΑΣΕΠ - Προλήψεις εκπαιδευτικών ΟΠΣΥΔ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

intime

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), για την συμμετοχή των δασκάλων και των καθηγητών στους νέους πίνακες Γενικής Παιδείας, βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία όλης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά.

Το ΑΣΕΠ θα δέχεται αιτήσεις έως και 30 Μαρτίου ενώ η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ θα «τρέχει» έως τις 3 Απριλίου 2023, στις 15:00 το μεσημέρι.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές που επιθυμούν να περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες κατάταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να κάνουν δύο διαφορετικές «ενέργειες», θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο ΑΣΕΠ και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ.

Η υποβολή των δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ πραγματοποιείται αρχικά βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ των εκπαιδευτικών.

Μέχρι τις 28 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 ή 0, ενώ από τις 29 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ (μέχρι 12 τα μεσάνυχτα.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ όλα τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή, που τα ονόματα τους βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες και κατά την τελευταία τριετία δεν έχουν αποκτήσει κανένα πρόσθετο προσόν, δεν έχουν υποχρέωση για να ανεβάσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ. Στην περίπτωση που έχουν αποκτήσει ή «αναβαθμίσει» κάποια από τα «προσόντα» τους (πχ. είχαν πτυχίο Lower στα Αγγλικά και απέκτησαν και Profieciency), θα πρέπει να «ανεβάσουν» μόνο τις νέες πιστοποιήσεις τους.

Αντίθετα, οι νέοι απόφοιτοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, θα πρέπει να μεταφορτώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ (Πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ).

Η αίτηση στο ΑΣΕΠ

Στο ΑΣΕΠ οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να συμπεριληφθούν στους νέους πίνακες εκπαιδευτικών που ανοίγουν ξανά μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.

Η Προκήρυξη 1ΓΕ/2023 απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ 79.01 και ΠΕ 79.02) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. (Δείτε την 1ΓΕ/2023 πατώντας ΕΔΩ)

Η Προκήρυξη 2ΓΕ/2023 απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91. (Δείτε την 2ΓΕ/2023 πατώντας ΕΔΩ)

Οι πίνακες κατάταξης θα ισχύσουν για τα δύο σχολικά έτη που θα ακολουθήσουν τη λήξη του σχολικού έτους κατά το οποίο θα λάβει χώρα η δημοσίευση των τελικών αξιολογικών πινάκων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατά τη διάρκεια της ισχύος των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι υποψήφιοι που θα ενταχθούν σε αυτούς μπορούν: (α) να διορίζονται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, σε κενές οργανικές θέσεις Γ.Ε. στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή (β) να προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές Γ.Ε. στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους.

Η ένταξη στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες δεν δημιουργεί δικαίωμα διορισμού ή πρόσληψης.

Οι διορισμοί ή οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται, κατά τη διάρκεια ισχύος των πινάκων, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, με βάση τη σειρά κατάταξης και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, με τη διαδικασία των άρθρων 62 και 63 του ν. 4589/2019. Κατά τη διάρκεια ισχύος τους, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης δεν τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τους νέους πίνακες θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών/τριων της επόμενης σχολικής χρονιάς και για τους μόνιμους διορισμούς της επόμενης διετίας 2024 &2025. Αν τυχόν έχουμε μόνιμους διορισμούς και το 2023 αυτοί θα γίνουν από τους τωρινούς πίνακες που έχουν ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2023.

#ΑΣΕΠ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ #ΟΠΣΥΔ #ΑΦΜ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.