Header Ads

Πτολεμαίδα: Εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού”

img25399_b3d751f440b9226103616e945f78d4a3

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί, είναι φυσικό αγαθό, δεν είναι εμπορικό προιόν, και δεν πωλείται, ζήτησαν στη χθεσινή τετράωρη στάση τους και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Εορδαίας, διαφορετικά θα έλθει το τέλος των Επιχειρήσεων αυτών.

Όπως ανέφεραν, οι Δημοτικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως υπηρεσίες κοινές ωφέλειας, απασχολούν εργαζόμενους από τις τοπικές κοινωνίες, χρειάζονται κι άλλο προσωπικό, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις, και διατηρούν την τιμή του νερού σε χαμηλά επίπεδα, γι αυτό και οι αποφάσεις των Δήμων για την αύξηση των τελών, τα τελευταία χρόνια, είναι μηδενικές.

Η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει, κατά τους εργαζόμενους, τη συρρίκνωση και το αβέβαιο μέλλον των ΔΕΥΑΕ, τη μείωση του προσωπικού, υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, χαμηλότερες αποδοχές, πλημμελή παροχή υπηρεσιών, και αύξηση της τιμής του νερού.

Ζητούν από τον Δήμο Εορδαίας να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην περάσει το νερό σε χέρια ιδιωτών και από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Το Σωματείο των εργαζομένων και στη ΔΕΥΑΕ θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και με βάσει τις αποφάσεις του κεντρικού συνδικαλιστικού τους οργάνου, θα εντείνουν τον αγώνα τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.