Header Ads

Γρεβενά: Επανεκκίνηση της ανασκαφικής δραστηριότητας στο Καστρί

xnyM5kS4T8q9wLxwHeIq_0-1024x768

Την επανεκκίνηση της ανασκαφικής δραστηριότητας στο Καστρί Πολυνερίου, που ουσιαστικά είχε σταματήσει, ιδίως λόγω της υγειονομικής κρίσης των περασμένων ετών, προωθεί η ΠΕ Γρεβενών.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών,  Αθανάσιο Φωλίνα, οι υπεύθυνες αρχαιολόγοι της Ανασκαφής, Στέλλα Δρούγου και Χρυσάνθη Καλλίνη, και η προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, Σοφία Δημάκη, παρουσίασαν  τις προτάσεις τους για την ανάδειξη του έργου της ανασκαφής που έχει γίνει, αλλά και τη συνέχισή του εκ νέου.

Συμφωνήθηκε η επικαιροποίηση – και, ουσιαστικά, επανενεργοποίηση – της ήδη υπάρχουσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την Αρχαιολογική Έρευνα στην Ακρόπολη του Καστρίου, και η οποία περιλαμβάνει: Πλήρη και σαφή αποτύπωση του τείχους της αρχαίας ακρόπολης. Διευκρίνιση της σχέσης της δωρικής στοάς και του ναού με το τείχος. Και χρονολόγηση των μνημείων και των ευρημάτων.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.