Header Ads

Δ. Μακεδονία: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

αρχείο λήψης

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα Δυτικής Μακεδονίας της ΑΔΕΔΥ, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 3023, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου της Φλώρινας θα γίνει στις 13:30 το μεσημέρι. Στην Πτολεμαΐδα η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

Κύρια αιτήματα της απεργίας είναι, να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ στις κεντρικές πλατείες Κοζάνης και Πτολεμαίδας στις 7 το απόγευμα. Το εργατικό κέντρο Κοζάνης καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούν και τα σωματεία του ΠΑΜΕ, στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, στις 11:30 στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης και στις 12:00 στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη Φλώρινας.

Πτολεμαΐδα: Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις

Σε μαζική συμμετοχή καλούν στις δύο σημερινές απεργιακές  συγκεντρώσεις οι φορείς και τα Σωματεία που τις διοργανώνουν, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, διοργανώνει το ΠΑΜΕ  και τα Σωματεία –Σύλλογοι που ανήκουν στη δύναμη του με αίτημα « το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή». Η δεύτερη εκδήλωση, σιωπηρή διαμαρτυρία, από το Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας, στις 19:00, επίσης στην κεντρική πλατεία, στην οποία συμμετέχουν, κόμματα, φορείς, και Σωματεία εργαζομένων, εστιάζει «στην αναγκαιότητα της διερεύνησης, σε όλο το εύρος, των αιτίων του δυστυχήματος και την αποκάλυψη των υπευθύνων, διασφαλίζοντας η Πολιτεία τα στοιχειώδη, που συνίστανται στην ασφάλεια των μετακινήσεων και την παροχή ποιότητας των επιχειρήσεων, γιατί, οι υπηρεσίες μεταφοράς ανθρώπων είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό. ΌΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ»       

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.