Header Ads

Δ. Μακεδονία: Παράταση στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ζητά το ΤΕΕ/ΤΔΜ

TEE-860x450_c

Την παράταση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, το τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, μετά, όπως αναφέρει, από τα παράπονα Μηχανικών για τις ασφυκτικές προθεσμίες ως προς τις ολοκληρώσεις των έργων του Προγράμματος.

Στην επιστολή τονίζεται, ότι οι καιρικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών. Πρακτικά, οι κατασκευαστές της περιοχής χάνουν τους τρεις μήνες από την 4μηνη παράταση που δόθηκε τον Οκτώβριο.

Παράλληλα δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η εφοδιαστική αλυσίδα των υλικών των φωτοβολταϊκών, συναθροίζοντας το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί να απαντήσει στα αιτήματα για σύνδεση. Σύμφωνα με το τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, η συνεχής αύξηση των τιμών των υλικών που απαιτούνται στο πλαίσιο των έργων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού πληθωρισμού που πλήττει τη χώρα, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη (έως αδύνατη) την αποπεράτωση των εργασιών εντός της προθεσμίας που ισχύει σήμερα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.