Header Ads

Κοζάνη: Τα Sourd Games έρχονται μαζί με τα Eco-nfetti

332111863_1277922502758797_5748089038473573152_n

Όλα είναι έτοιμα για την γιορτή των παιδιών, που στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα πλέον SOURD GAMES, που οργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από το 1997.

Τα φετινά SOURD GAMES θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, σε συγκεκριμένα σημεία όπου και θα στηθούν οι διάφοροι σταθμοί και θα παρευρίσκονται εκεί οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν έως και 120 ομάδες παιδιών, δηλαδή πάνω από 1.000 παιδιά. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος 26.000 παιδιά μαζί με τους κριτές.

Στα φετινά παιχνίδια ξεχωρίζουν το λέρωμα με οικολογικά χρώματα οι μπίλιες, η δοκός ισορροπίας, οι τσουβαλοδρομίες, το σπάσιμο των μπαλονιών και η ανακύκλωση.

Τα Econfetti αποτελούνται από ξερά φύλλα δέντρων και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, στη Νεράϊδα! Κοινωνικό ΕΚΑΒ το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE.

Τα παιδιά της δομής έζησαν βήμα βήμα όλη την δημιουργική διαδικασία! Μάζεψαν τα ξερά φύλλα, τα έκοψαν σε σχήμα κονφετί, τα έβαλαν στα χάρτινα σακουλάκια και θα τα μοιράσουν οι ίδιοι καθώς θα πεταχτούν την ώρα που τα παιδιά θα δώσουν τον Όρκο πριν ξεχυθούν στο κέντρο της Κοζάνης και στους παράδρομους για να πάρουν στους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE συμμετέχει φέτος στην Κοζανίτικη Αποκριά, με στόχο να γίνει πιο πράσινη, καθώς παράλληλα θα διαθέσει στον Δήμο Κοζάνης 40.800 ποτήρια που είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Μάλιστα, διακριτά σημεία με κάδους ανακύκλωσης για την ανακύκλωση του πλαστικού ποτηριού θα υπάρχουν σε όλους τους φανούς, προκειμένου να γίνεται πιο ορθή διαχείριση απορριμμάτων. Τόσο τα οικολογικά ποτήρια που διανέμονται στους φανούς για την προσφορά του κρασιού σε ντόπιους και επισκέπτες, όσο και τα κομφετί, Eco-nfetti, είναι μια προσφορά από το CLUBE που γίνεται σε μια προσπάθεια να κάνει την Αποκριά πιο πράσινη.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.