Header Ads

Πτολεμαΐδα: Κ. Μητσοτάκης: Αλλάζει όψη η Δυτική Μακεδονία

326778313_998390257795279_7579324067505523387_n

Στο αναπτυξιακό όραμα του για τη Δυτική Μακεδονία με έργα συνολικού ύψους 4 δις Ε που θα αλλάξουν την σημερινή εικόνα και θα δρομολογήσουν, μέσω επενδύσεων, πολλές, δημόσιες και ιδιωτικές θέσεις εργασίες, ώστε να γίνει πράξη η Δίκαιη πράσινη μετάβαση, αναφέρθηκε, κατά τη σημερινή του επίσκεψη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας στην περιοχή, από την  Πτολεμαΐδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι προερχόμενος από την Καστοριά, με μία στάση στο εργοτάξιο της « Σήραγγας της Κλεισούρας», που θα ενώσει τις δύο πόλεις Καστοριά και Πτολεμαΐδα, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, για να ζητήσει, στην ομιλία του στήριξη για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση « για μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Εμείς στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό θα αντιπαραβάλλουμε το σοβαρό πολιτικό λόγο και θα δεσμευτούμε μόνο γι αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε. Να  μου έχετε εμπιστοσύνη σε όλα όσα σας είπα. Θα γίνουν.»

Αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να έχει η Δ. Μακεδονία την καλλίτερη αντιμετώπιση από πλευράς εθνικών και κοινοτικών ενισχύσεων, και μίλησε γενικότερα για το έργο που παρήχθη στην τετραετία τηρώντας τις βασικές δεσμεύσεις του. Με αφορμή την αυριανή του επίσκεψη στην Μονάδα « ΠτολεμαίδαV» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε  πως ο Λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα  αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση νομοτελειακά θα γίνει πράξη, με τρόπο δίκαιο. «Η Δυτική Μακεδονία θα έχει την μερίδα του Λέοντος ως προς τα κίνητρα που θα δοθούν και θα σας επιτρέψουν να ατενίζετε με αισιοδοξία το Μέλλον. Μέριμνα μου για την περιοχή  οι πολλές, καλές θέσεις εργασίας, για να μείνουν τα παιδιά εδώ και να μην αναγκαστούν να φύγουν» κατέληξε ο Πρωθυπουργός   

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.