Header Ads

Κοζάνη: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασης του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων

332340320_1229983924619984_8947303614842335121_n

Με έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με μοναδικό θέμα τον νέο κανονισμό της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων αναμένεται να δοθεί λύση στο θέμα που η πρόσφατη συνεδρίαση του δεν έλαβε απόφαση, αφού απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, δηλαδή 21 ψήφοι στο σύνολο των 40 Συμβούλων του Σώματος.

Στην τελευταία συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα ψήφισαν 20 υπέρ και 15 κατά από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των πτερύγων, που είχε ως αποτέλεσμα να μην περάσει ο νέος κανονισμός για τα τραπεζοκαθίσματα και την χρήση των κοινόχρηστων χώρων και να ληφθούν αποφάσεις, καθώς από τις 25 Ιανουαρίου 2023 έχει λήξει η σχετική διάταξη, με την οποία είχε δοθεί άδεια λόγω της πανδημίας.

Γεγονός είναι ότι επικρατεί αναστάτωση στον χώρο της εστίασης και κυρίως των καταστημάτων, που είχαν την δυνατότητα, λόγω των μέτρων να κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων μπροστά από τα καταστήματα τους. Αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα δοθεί παράταση από την πολιτεία των μέτρων που εφαρμόστηκαν εξαιτίας της πανδημίας, αναμένεται με ενδιαφέρον ο νέος κανονισμός της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων, που θα δώσει την δυνατότητα για την επέκταση ή όχι των τραπεζοκαθισμάτων όχι μόνο στην κεντρική πλατεία αλλά και σε όλη την πόλη, όπου υπάρχουν οι σχετικές άδειες των καταστημάτων εστίασης και όχι μόνο. Σε ότι αφορά στην επιχειρηματολογία που ακούστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για τον νέο κανονισμό της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, τέθηκαν τα ζητήματα της αλλαγής συνθηκών αλλά και αναγκών, των θέσεων εργασίας και της αναγκαιότητας για την εξυπηρέτησε επισκεπτών, που πήραν θέση υπέρ, ενώ από την άλλη ετέθησαν ζητήματα ασφάλειας αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού ψηφίζοντας κατά.

Τα επιχειρήματα υπέρ της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων και των αλλαγών που επιχείρησε να προωθήσει ο νέος κανονισμός βασίστηκαν στις θέσεις εργασίας και στη ζωντάνια της πόλης, ενώ τα επιχειρήματα κατά στα θέματα ασφάλειας και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων έχει απασχολήσει πολλάκις το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, αλλά και τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας, καθώς εφαρμόζεται ακόμα το προεδρικό διάταγμα του 1958, με τις ανάγκες και τις συνθήκες να έχουν αλλάξει άρδην.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.