Header Ads

Εορδαία: Kαταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στους αγρότες και τα υπόλοιπα 2020-2022

ΕΛΓΑ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Καταβλήθηκαν χθες και στους αγρότες της Εορδαίας και του Αμυνταίου οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν από χαλάζι, παγετό, βροχοπτώσεις καθώς και το υπόλοιπο των αποζημιώσεων από τα έτη 2020 και 2022, ποσό που ανέρχεται συνολικά στις περιοχές που εισέπραξαν τις αποζημιώσεις στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας «η κυβέρνηση δεν πρέπει να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα. Τα χρήματα του ΕΛΓΑ είναι χρήματα των αγροτοκτηνοτρόφων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, και  δεν τους χαρίστηκαν.

Πληρωθήκαν 8 μήνες αργότερα στην καλύτερη περίπτωση για την ζημιά υπέστησαν οι καλλιέργειές τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να κοιτάξει το πάγιο αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ και εξοπλισμού του με μέσα. Ζητάνε την άμεσα την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έδωσε η Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.