Header Ads

Φλώρινα: Κατάληψη στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών

ΣΧΟΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Σχολής θα προχωρήσουν από σήμερα Τρίτη οι φοιτητές και φοιτήτριες στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου. 

Φοιτήτριες και φοιτητές του ΤΕΕΤ πραγματοποιούν ήδη παρεμβάσεις στην πόλη, “συμμετέχοντας στο πανκαλλιτεχνικό κίνημα, ενώνοντας τη φωνή και τις δυνάμεις τους με όλους τους σπουδαστές των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και τους καλλιτέχνες, που αγωνίζονται για την κατάργηση του κατάπτυστου ΠΔ 85/2022 που υποβιβάζει τα πτυχία τους στην κατηγορία ΔΕ, εξισώνοντάς τα με το απολυτήριο Λυκείου”, όπως αναφέρουν.

Σε μια πρώτη ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «το ΠΔ 85 είναι ένα προεδρικό διάταγμα που υπονομεύει και εξισώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών με απολυτήρια λυκείου και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η υποβάθμιση του δικού μας πτυχίου έχει ήδη ξεκινήσει με την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας».

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις «επικοινωνιακές, συλλογικές που να ασκούν πίεση και να συμπεριλαμβάνουν το δημόσιο χώρο και ό,τι περιβάλλει και φιλοξενεί αυτός».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.