Header Ads

Ανοίγει ο δρόμος για νέες προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ

intime

Για την επόμενη μέρα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται ο ΟΑΣΘ καθώς ανοίγει ο δρόμος για νέες προσλήψεις οδηγών και σε αναμονή βρίσκεται ο Οργανισμός για την παραλαβή των πρώτων 100 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων τον Σεπτέμβριο που θα αντικαταστήσουν ένα τμήμα του γερασμένου στόλου του Οργανισμού.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα παραλάβει η Θεσσαλονίκη μέχρι και το 2024 σταδιακά, θα είναι συνολικά 300 μέσω του μεγάλου διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ήδη, στα δύο αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ είναι σε εξέλιξη οι μελέτες για τους σταθμούς φόρτισης.

Θα υπάρξουν και τρία επιπλέον σημεία φόρτισης, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους της πόλης το μεσημέρι της Τετάρτης (23/2).

Ανάγκη για νέους οδηγούς

Την ανάγκη για πρόσληψη νέων οδηγών τόνισε παράλληλα ο κ. Ταγγίρης δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ μετά από δέκα χρόνια πλέον που έγινε η τελευταία πρόσληψη εργαζόμενου, ετοιμάζεται για προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι είναι σήμερα 1.490 συνολικά αλλά συνεχώς υπάρχουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας.

Όπως τόνισε ο κ. Ταγγίρης ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με το thesstoday,gr, βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ωστόσο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδέχθηκε τις αιτιάσεις του Οργανισμού και ψάχνει λύση για να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων μέσω προκήρυξης για οδηγούς, ηλεκτρολόγους αλλά και ηλεκτρονικούς.

Ο ΟΑΣΘ αυτήν τη στιγμή με βάση τη μελέτη του Οργανισμού, χρειάζεται κανονικά 404 οδηγούς αλλά και με λιγότερους μπορεί να καλύψει τα κενά.

Ενίσχυση των γραμμών στη δυτική Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον κ. Ταγγίρη, ο ΟΑΣΘ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις λεωφορειακές γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα οχήματα και οι οδηγοί που εξοικονομήθηκαν από τις αρχές Φεβρουαρίου από την ανάθεση των γραμμών στα ΚΤΕΛ εξυπηρετούν τις γραμμές της δυτικής πλευράς της πόλης. Πρόκειται για περισσότερα από 30 λεωφορεία και περίπου 80 οδηγούς, δίνοντας ανάσες στις μετακινήσεις των κατοίκων των πολυπληθών γειτονιών της Θεσσαλονίκης.

Τα 40 λεωφορεία της Λειψίας στους δρόμους της πόλης

Αυτήν τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περίπου 460-490 αστικά συνολικά (μεταξύ αυτών και των ΚΤΕΛ), ενώ το 2019 υπήρχαν μόνο 230.

Όσον αφορά τα αστικά λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε ότι απλό τα 49 οχήματα, τα 40 κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και είναι αβλαβή.

Τα υπόλοιπα έχουν σοβαρά προβλήματα όπως με το κλιματιστικό.

Ωστόσο, είναι χρήσιμα και δίνουν λύσεις στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ταγγίρης επισήμανε ότι ο Οργανισμός είναι σε μια περίοδο αναδιάρθρωσης και αναμένονται πολλά ακόμη να βελτιωθούν και να αλλάξουν το επόμενο διάστημα όπως οι ελεγκτές και τα περιστατικά βίας κατά των οδηγών.

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΕΡΓΑΣΙΑ #ΟΔΗΓΟΙ #ΟΑΣΘ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.