Header Ads

Κ. Μητσοτάκης: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πυλώνας ανασυγκρότησης μετά την απολιγνιτοποίηση

330972814_1130528198345943_3300597131123869036_n (1)

Ως πυλώνα για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά την απολιγνιτοποίηση, χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι ισχυροποίηση του.

Προσερχόμενος ο πρωθυπουργός στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εντυπωσιάστηκε από την Πανεπιστημιούπολη σημειώνοντάς ότι αυτό δεν μοιάζει με ελληνικό πανεπιστήμιο αλλά με ευρωπαϊκό.

Η νέα Πανεπιστημιούπολη χτίστηκε σε μία έκταση 948 στρεμμάτων η οποία παραχωρήθηκε από το Δήμο της Κοζάνης. Η συνολική έκταση το κτιρίων ανέχεται στα 21 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου αν ήρθε στα 19,3 εκατομμύρια ευρώ και των υπολοίπων υποστηρικτικών υποέργο στα 4,3 εκατομμύρια.

Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας και η υλοποίηση του πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και το τμήμα εκτέλεσης έργων δομών περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης φιλοξενεί σήμερα τρία από τα πέντε τμήματα της πολυτεχνικής σχολής και αποτελείται από τρία κτίρια συνολικής επιφάνειας 15.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα προβλέπει και την ανάπτυξη νέων δομών. Ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την επέκταση των υποδομών του μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020 με προορισμό 6,7 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση νέων κτιρίων συνολικού εμβαδού 20.000 τετραγωνικών μέτρων για τη στέγαση του συνόλου των τμημάτων της πολυτεχνικής σχολής.

Παράλληλα έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών δυναμικότητα 350 κλινών και εστιατόριο δυναμικότητας 750 σιτιζόμενων καθώς και η ανέγερση συνεδριακού κέντρο έξι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων αλλά και Δευτέρα μου τους αμφιθεάτρου 250 συνέδρων.

ΕΡΤ Κοζάνης Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.