Header Ads

Κοζάνη: Υπογειοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής

ΚΟΖΑΝΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στον σιδηροδρομικό σταθμό Κοζάνης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα (1/2/2023), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Με το έργο αυτό όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης «θα αλλάξει την εικόνα της πόλης της Κοζάνης», αφού θα ενωθούν οι δύο περιοχές πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού, που σήμερα είναι ανενεργός.

Σύμφωνα με τις αρχικές μελέτες του 2019 πρόκειται για κατασκευή του τεχνικού έργου Cut & Cover (tunnel) σε μήκος περίπου 270 μέτρων, που χωροθετείται ανατολικά της οδού Ιωνίας στη γέφυρα προς Κρόκο, σε μια έκταση συνολικής επιφάνειας 14.287 τ.μ.

Το έργο, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ως τμήμα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στην έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κοζάνης προβλέπεται η κάλυψη του υφιστάμενου ορύγματος σε κατάλληλο μήκος, στο οποίο σήμερα βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή, και η κατασκευή τεχνικού έργου υπογειοποίησης της γραμμής.

Με το έργο αυτό θα εξυπηρετείται η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή, που σταμάτησε να λειτουργεί από το 2010, όπως επίσης η πρόσβαση στον επιβατικό σταθμό, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης της με χωροθέτηση αθλητικών εγκαταστάσεων και λοιπών δραστηριοτήτων από τον Δήμο Κοζάνης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.