Header Ads

Εορδαία: 18χρονη από το Μηλοχώρι κυνηγός αγριόχοιρων

ΕΥΗ ΧΑΡΑΚΤΣΗ -ΦΩΤΟ (1)

Η μικρότερη ηλικιακά  στην Ελλάδα κυνηγός αγριόχοιρων από το Μηλοχώρι Εορδαίας βραβεύτηκε, μαζί με άλλες κυνηγούς,  πρόσφατα από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, και για πρώτη φορά φέτος, μετά την έκδοση της σχετικής άδειας και την απόκτηση του κυνηγετικού της όπλου, επιδίδεται στο συναρπαστικό σπορ, περιδιαβαίνοντας τα βουνά.

Πρόκειται για την 18χρονη  Εύη Χαρακτσή, η οποία μεγάλωσε ακούγοντας τις ιστορίες των ανδρών της οικογένειας της και όχι μόνο, που κέντρισαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια της με αποτέλεσμα, από τα δέκα της χρόνια να ακολουθεί τα βήματα των κυνηγών και να εκστασιάζεται από όλα τα στάδια της περιπετειώδους  αυτής δραστηριότητας.

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε εντατικά μαθήματα σκοποβολής και από την έναρξη της εν εξελίξει κυνηγητικής περιόδου, αποκτώντας όλα όσα ορίζει η νομοθεσία για τη νόμιμη άσκηση θήρας,  έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους αγριόχοιρους γιατί «ανεβάζουν την αδρεναλίνη», αν και μέχρι στιγμής, δεν είχε την ευκαιρία να θηρεύσει κανέναν.

Η «σύγχρονη Άρτεμις» κάνει λόγο για υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και  συμμετέχει στις Ομάδες δίωξης  του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας για την  μείωση τους. Η πιο ωραία στιγμή είναι όταν μαζί με τους άλλους κυνηγούς φθάνουν στην «καλύβα του Καραίσκου»  και γεύονται τα νοστιμότατα κρέατα των θηραμάτων.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.