Header Ads

Κοζάνη – Γ. Κασαπίδης: «Λάθος χειρισμοί για την Ακρινή»

Αιχμές για “λάθος χειρισμούς” στο θέμα της εναλλακτικής λύσης στη μη μετεγκατάσταση της Ακρινής, που είχε αποφασιστεί με Νόμο από το 2012, άφησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπιίδης, γιατί όπως τόνισε «έγιναν ενέργειες που οι κάτοικοι δεν τις είδαν με καλό μάτι».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο όπως είπε το είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή σε όσους αποφάσισαν να προτείνουν αντί της μετεγκατάστασης του οικισμού την παραμονή των κατοίκων σ’ αυτόν, με τη δημιουργία κινήτρων ήταν ο αποκλεισμός του προέδρου της Κοινότητας της Ακρινής. «Ο πρόεδρος του χωριού έπρεπε να είναι σε κάθε συνάντηση γιατί είναι αιρετός και εκπροσωπεί τους κατοίκους και γίνανε συναντήσεις ερήμην του» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της βούλησης των κατοίκων, οι οποίοι αποφάσισαν πριν δύο εβδομάδες την μετεγκατάσταση.

«Είναι απόλυτα σεβαστή και κατανοητή απόφαση και για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ενήμερος και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης», επισήμανε ο κ. Κασαπίδης, προσθέτοντας πως «πρέπει πλέον να κινηθούμε προς τη μετεγκατάσταση, γιατί και η θέση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη και αυτό με δεσμεύει και μένα, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει πλέον στην Κυβέρνηση».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.