Header Ads

Πτολεμαΐδα: Αντιδράσεις για την απομάκρυνση ζωγραφιάς από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

Η καταστροφή ενός έργου, που φιλοτέχνησε σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ ο γνωστός αγιογράφος Δήμος Τριανταφυλλίδης, πυροδότησε  μεταξύ των εικαστικών της Πτολεμαΐδας και όχι μόνο  έντονες αντιδράσεις και προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας Στάθη Κοκκινίδη, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «αδιανόητο, αχαρακτήριστο, και οπισθοδρομικό».

Όπως αναφέρει, “εδώ και καιρό,  ο Δήμος Εορδαίας ζήτησε τη συνδρομή καλλιτεχνών για να ζωγραφίσουν στις επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ και σε άλλα αντιαισθητικά σημεία της πόλης  διάφορες παραστάσεις, συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό του αστικού περιβάλλοντος”, όπερ και εγένετο. Όμως στην περίπτωση του κ. Τριανταφυλλίδη, συνέβη «αυτό που δεν θα συνέβαινε σε καμία άλλη περιοχή» αφού, όπως λέγεται, το έργο δεν άρεσε η (δεν το κατάλαβε;) σε στέλεχος του ΟΤΕ το οποίο αιτήθηκε από τη Δημοτική αρχή να το σβήσει, πράγμα που έγινε, χωρίς να ενημερωθεί ο καλλιτέχνης και χωρίς να ζητηθεί καμμία εξήγηση για το τι αναπαριστά.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κοκκινίδης,  το γεγονός “εκθέτει τη Δημοτική Αρχή και φυσικά τον ίδιο τον Δήμαρχο. Διότι αν δεν έγινε σωστή συμφωνία με τον ΟΤΕ και ο Δήμος δεν μπορούσε να στηρίξει τους καλλιτέχνες της περιοχής, δεν έπρεπε να τους βάλει σε αυτή τη διαδικασία”. Καταλήγοντας ο κ. Κοκκινίδης είπε πως «Δεν μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να ξοδεύουν χρόνο και έμπνευση για να δημιουργούν χωρίς αμοιβή για το καλό της πόλης και να έρχεται ο κάθε αδαής και άσχετος με την τέχνη να επιβάλει την καταστροφή ενός δημιουργήματος. Το όλο γεγονός είναι ένας απίστευτος σκοταδισμός που μας προσβάλλει όλους και όλες…»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.