Header Ads

ΑΣΕΠ 2Γ2022: Και επίσημα παράταση για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ 2Γ2022: Και επίσημα παράταση για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, θα δοθεί τελικά παράταση στην προκήρυξη 2Γ2022 του ΑΣΕΠ μέχρι αύριο Τετάρτη 21/12/2022 12:00 το μεσημέρι για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράταση δόθηκε στην προκήρυξη 2Γ2022 του ΑΣΕΠ και τον μεγαλύτερο διαγωνισμό της χρονιάς που θα φέρει μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ενώ κανονικά οι αιτήσεις θα έκλειναν σήμερα τελικά δόθηκε παράταση 24 ωρών και συγκεκριμένα μέχρι αύριο τις 12:00 το μεσημέρι για να προλάβουν να κάνουν αίτηση όσοι επιθυμούν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από στιγμή σε στιγμή.

Ο λόγος που αποφασίστηκε αυτή η παράταση είναι επειδή από θες μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 18.000 αιτήσεις γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό καθώς επίσης και το γεγονός οτι αυτή τη στιγμή περίπου 10.000 αιτήσεις έχουν ξεκινήσει χωρίς όμως να έχουν υποβληθεί οριστικά. H Ανεξάρτητη Αρχή θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο προχώρησε στην απόφαση για παράταση της διαδικασίας.

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 90.000 αιτήσεις.

Πόσες είναι οι θέσεις του διαγωνισμού

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα «αναμετρηθούν» για 5.124 κενές θέσεις εργασίας που κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα ως εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - 3.502 θέσεις
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) - 1.565 θέσεις
Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) - 57 θέσεις
Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ, για ορισμένες διοικητικές θέσεις, η προκήρυξη κάνει δεκτά όλα τα πτυχία.

Στην προκήρυξη ζητούνται 31 ειδικότητες ΠΕ και 21 ειδικότητες ΤΕ. Στους 52 αυτούς κλάδους περιλαμβάνονται και δύο κωδικοί για θέσεις διοικητικών υπαλλήλων (ΠΕ και ΤΕ) για τις οποίες μπορούν να διαγωνιστούν όλοι όσοι έχουν οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΠΕ η ειδικότητα «ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΠΕ Διοικητικό Οικονομικών / Διοικητικών / ΠΕ Διοικητικού Προξενικού», με κωδικό θέση 407, κάνει δεκτό οποιοδήποτε Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

Παρόμοια, η κατηγορία «ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού / Διοικητικού / Διοικητικού Οικονομικού» κάνει επίσης δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

#ΑΣΕΠ #ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ #ΠΑΡΑΤΑΣΗ #ΜΟΝΙΜΕΣ_ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.