Header Ads

Δ. Μακεδονία: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν δήμοι και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Κοζάνη -Την Πέμπτη 22.12.2022, από τις 17:00 έως τις 19:30, στη δημοτική βιβλιοθήκη, η Γεωργία Μπαντώλα και η Σοφία Κυριαζίδου επιμελούνται την εκδήλωση «Αγιοβασίληδες σε αποστολή! Ελάτε να γίνουμε πολλοί».

-Την Παρασκευή 23.12.2022, από τις 17:00 έως τις 20:00, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι με τον Άγιο Βασίλη. Από τις 18:00 έως τις 19:30, στη δημοτική βιβλιοθήκη, ο σύλλογος συνταξιούχων ΔΕΗ, παρουσιάζει μια παράσταση, με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, παιχνίδι και άλλες εκπλήξεις.

Στον δήμο Βοϊου -Την Παρασκευή 23.12.2022, αναβιώνει στη Σιάτιστα το έθιμο των «Κλαδαριών». Η πρώτη «Κλαδαριά» ανάβει στις 19:00, στην είσοδο της πόλης και η πομπή συνεχίζεται σε κάθε γειτονιά, όπου το γλέντι, με τη συνοδεία των Χάλκινων, θα κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες. Παράλληλα από τις 18:00 το έθιμο των «Κλαδαριών», θα αναβιώσει και στο Μικρόκαστρο, ενώ  από τις 20:00 στην Εράτυρα θα αναβιώσει το έθιμο «Κόλιαντα μπάμπου μ’ κόλιαντα», με τους Κολιαντάδες να λένε τα κάλαντα, συνοδεία μουσικής, περιδιαβαίνοντας σε καταστήματα και σοκάκια της Εράτυρας.

Στη Νεάπολη στις 18:30, στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου θα προβληθεί παιδική ταινία.

Στα Γρεβενά,  -Την Πέμπτη 22/12/2022, στις 16:00, στην  Πλατεία Αιμιλιανού, το ΚΔΑΠ «Παιχνιδαγωγείο των Νάνων» και ο Παιδικός Σταθμός «ΧΙΟΝΑΤΗ» διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι στολιδιών, δημιουργίες με καθημερινά υλικά, τις δράσεις «το σκάκι φοράει τα γιορτινά του», και «στολίζω γωνιές γύρω από τα σπιτάκια», Χριστουγεννιάτικο Facepainting και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

-Την Παρασκευή 23/12/2022, στις 13:00, στην  Πλατεία Αιμιλιανού, το ΚΔΑΠ SmartJunior παρουσιάζει την εκδήλωση «Στων Καλικαντζάρων την Πολιτεία», με Καλικαντζαρο…κατασκευές και Ζαχαροπλαστική για Καλικάντζαρους

Στις 17:00 , στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα περιλαμβάνει, Λαϊκά παραμύθια και Έθιμα του δωδεκαημέρου και παραδοσιακούς χορούς, από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου Γρεβενών.

Στον δήμο Δεσκάτης -Την Παρασκευή 23.12.2022, η Βυζαντινή χορωδία θα παίζει τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο δημαρχείο Δεσκάτης.

Εορδαία: Εκδηλώσεις Ποντιακού συλλόγου Πτολεμαϊδας

Με Κοτσαμάνια το πρωί του Σαββάτου στους  δρόμους  της  Πτολεμαίδας και ετήσιο χορό  το βράδυ του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαϊδα, θα συνεχισθούν οι  ποικίλες  εορταστικές  εκδηλώσεις και δράσεις του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαίδας, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης, χριστουγεννιάτικη γιορτή την Πέμπτη 22  Δεκεμβρίου 2022,  στις 7 το απόγευμα, στη βιβλιοθήκη του κτηρίου του Συλλόγου στην Πτολεμαίδα, καθώς και αναβίωση του εθίμου «Καλαντόνερον»  το πρωί  της  παραμονής  της Πρωτοχρονιάς  στην κεντρική πλατεία  Πτολεμαϊδας, όπως και χορευτικές εμφανίσεις, κάλαντα και άλλες  δράσεις.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.