Header Ads

Εορδαία: Στα 53.996.007,22 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του 2023

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας έτους 2023, ύψους περίπου 54 εκατομμυρίων ευρώ, με τις παρατάξεις της Μείζονος και της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης να ψηφίζουν «παρόν» ενώ, κατά τάχθηκε η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση».

Στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Νίκος Φουρκιώτης αναφέρθηκε εκτενώς κατά τομείς στα έργα που προβλέπονται στο πρόγραμμα και, μεταξύ άλλων, σε θέματα Σχολικής στέγης, του πρωτογενή τομέα, οδοποιίας και αγροτικής, υποδομών, περιβάλλοντος, εξοπλισμού, υπογραμμίζοντας πως «το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και το αποτύπωμα για μία ακόμη χρόνια θα είναι θετικό». Από την πλευρά της η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αθηνά Τερζοπούλου διαπίστωσε, την παντελή απουσία μελετών αλλά και  τα εμβληματικά καινοτόμα και τα αναπτυξιακά έργα που περιμένει η τοπική κοινωνία, ενώ, ο Δήμος Εορδαίας είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων.

Ο Στάθης Κοκκινίδης, επικεφαλής της παράταξης της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, σημείωσε, ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων αλλά και στα αντιπλημμυρικά έργα, καυτηρίασε το γεγονός της έλλειψης χώρων Πολιτισμού και χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα « «ευχολόγιο» της δημοτικής Αρχής,  η Αντωνία Χόλμπα δικαιολόγησε την απόφαση της καταψήφισης του τεχνικού προγράμματος «γιατί δεν ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της Λαϊκής οικογένειας,» ενώ, ο Γιάννης Καραβασίλης, η παράταξη του οποίου συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή, μίλησε για «σοβαρό τεχνικό πρόγραμμα» και υποστήριξε  ότι «η εικόνα της πόλης συγκριτικά με το παρελθόν, κατά κοινή ομολογία, έχει αλλάξει ριζικά».

Τέλος ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, είπε, μεταξύ άλλων, «πως το 2023 είναι χρονιά έργων. Εμείς έχουμε επιλέξει να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά» και κάλεσε  τις υπόλοιπες πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.