Header Ads

Δ. Μακεδονία: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν δήμοι και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Κοζάνη, σήμερα Τετάρτη 21.12.2022, από τις 18:00 έως τις 19:30, στη δημοτική βιβλιοθήκη το Σωματείο “Διόσκουροι”, θα παρουσιάσει την εκδήλωση «Ένα δέντρο μια φορά».

Στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων, ο δήμος Εορδαίας διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι σήμερα Τετάρτη 21.12.2022, από τις 20:00 στην κεντρική πλατεία.

Στον δήμο Βοϊου, σήμερα Τετάρτη 21.12.2022 από τις 10:00, στο Πάρκο του Άι Βασίλη στη Γαλατινή, θα πραγματοποιηθούν σχολικές δράσεις και ανάγνωση παραμυθιού με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.

Στα Σέρβια σήμερα Τετάρτη 21.12.2022, έως τις 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου θα πραγματοποιηθεί παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή, για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, με αφήγηση παραμυθιών, γράμμα στον Άι Βασίλη και δημιουργικά εργαστήρια και ζωγραφική.

Στη Φλώρινα σήμερα Τετάρτη 21.12.2022, από τις 16:30 έως τις 18:30, στην  Πλατεία Γεωργίου Μόδη, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά από εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας. Παράλληλα στις 18:00, στον ίδιο χώρα στην εκδήλωση “Κάνε μια ευχή” από την Action Team, δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό της Φλώρινας, ενώ θα υπάρχει εορταστική μουσική από συγκρότημα και DJs και ποικίλες δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες.

Στα Γρεβενά, σήμερα Τετάρτη 21/12/2022, στις 16:00, στην  Πλατεία Αιμιλιανού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, διοργανώνει εκδήλωση με Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και Χριστουγεννιάτικο bazaar.

Στις 18:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών πραγματοποιεί την εκδήλωση «Ακούγοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες να αφηγούμαστε  το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».

Στον δήμο Δεσκάτης σήμερα Τετάρτη 21.12.2022, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Καρπερό, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

 Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο 3ο ΓΕΛ -Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022. Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει ο Όμιλος Βιβλιοθήκης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:30, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από γονείς και μαθητές, ζωντανή μουσική και Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Κοζάνη: Μουσικοθεατρική Παράσταση «Να τα πούμε;» από το ΔΗΠΕΘΕ. Τη Μουσικοθεατρική Χριστουγεννιάτικη Παράσταση με τον τίτλο «Να τα πούμε;», με διηγήματα Ελλήνων συγγραφέων και τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και μουσικές από όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην «Αίθουσα τέχνης».  Στην παράσταση, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λευτέρη Πλασκοβίτη, τα τραγούδια ερμηνεύει η Μάγδα Πένσου και 10μελής χορωδία. Τα κείμενα διαβάζουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Νάκος και Σέβη Αïβαζίδου και συμμετέχει το Φωνητικό και Ορχηστρικό Σύνολο του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου. Η Γενική είσοδος είναι 4 ευρώ.

Πτολεμαΐδα: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά από τον ποντιακό σύλλογο

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά, από τον ποντιακό σύλλογο Πτολεμαΐδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του κτηρίου του συλλόγου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά- με δωρεάν είσοδο-και περιλαμβάνει: Αναβίωση του εθίμου «Ο Καζαμίας της Ματσούκας». Παραδοσιακό στολισμό Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, πάνω στο στρωμένο «Τραπέζ τη Παναΐας» με κλαδιά Ελιάς, Φουντουκιάς και Δάφνης, με χειροποίητα στολίδια από ξηρούς καρπούς. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Καρτών, με ευχές για το Δωδεκαήμερο στην Ποντιακή Γλώσσα και Ζωγραφική με Χριστουγεννιάτικη Ποντιακή θεματολογία.

Στην Κοζάνη «ταξιδεύει» η Μύρτις

Την έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» και την εικαστική έκθεση «Μνήμες και Μορφή Μύρτιδος». διοργανώνουν ο Δήμος Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023, στους χώρους Βιβλιοθήκης. Η έκθεση υλοποιείται σε συνεργασία και με το  Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης  και το Ινστιτούτο για το παιδί «Μύρτις», με την υποστήριξη του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό όλα τα στάδια της πορείας που ακολουθήθηκε, ξεκινώντας από την αρχαιολογική ανασκαφή ομαδικού τάφου στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού, μέσα από τη μελέτη του σκελετικού υλικού για τον προσδιορισμό της ασθένειας που αποδεκάτισε τους κατοίκους της πόλης και έγινε γνωστή ως «Λοιμός των Αθηνών», και φτάνοντας στην ανάπλαση του προσώπου ενός από τα θύματα του λοιμού, της εντεκάχρονης Μύρτιδος.

Ο αιτιολογικός παράγοντας του μεγάλου λοιμού των Αθηνών, ήταν ο τυφοειδής πυρετός.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.