Header Ads

Κοζάνη: «1980 – 2010: Μνήμες της Κοζάνης μέσα από τον… Χρόνο»

Εκδήλωση με θέμα «1980 – 2010: Μνήμες της Κοζάνης», διοργανώνουν η καθημερινή εφημερίδα «Ο Χρόνος» Κοζάνης και η ομάδα του Facebook «Κοζάνη Μνήμες, Αναμνήσεις και Εικόνες», σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην Αίθουσα Τέχνης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών κυκλοφορίας του «Χρόνου» και τα 10 χρόνια «ζωής» της ομάδας «Κοζάνη, Μνήμες», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στην περιοχή, το διάστημα 1980 – 2010, καθώς και φωτογραφικό υλικό παλαιότερων περιόδων. Το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του ιδρυτή της εφημερίδας του αείμνηστου Νίκου Κωσταρέλλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια.

Επίσης για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και το μουσικό έργο του Κοζανίτη συνθέτη Χάρη Γκατζόφλια «Ετερόχρονος», το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση και είναι εμπνευσμένο από τα πρωτοσέλιδα του «Χρόνου» από το 1980 έως σήμερα.

Το έργο θα παιχτεί από δεκαμελές μουσικό σύνολο της Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης και τον ρόλο του αφηγητή θα έχει ο Μανώλης Χατζημανώλης. Την ορχήστρα θα διευθύνει η Μαρία Καραγιάννη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.