Header Ads

Κοζάνη: Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το χάρτη τιμών ηλεκτρισμού

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές, που θα ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους από τις συνέπειες της κρίσης και όχι επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων”. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την ανακοίνωση του χάρτη τιμών ηλεκτρισμού.

Για μια ακόμα φορά η χώρα μας“, τονίζεται στην ανακοίνωση, “είναι κατά πολύ ακριβότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν 6 φορές πάνω από την Ισπανία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις επιδοτήσεις της κρατά τις τιμές χαμηλά όταν ουσιαστικά χρηματοδοτεί τα υπερκέρδη των παρόχων και των παραγωγών“.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προτείνει και ζητά,  κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, μείωση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλη τη διάρκεια της κρίσης, αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Η Νομαρχιακή επιτροπή υπενθυμίζει πως “κάτι τέτοιο έχει κάνει ήδη η Κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία μάλιστα, με 6,6%, είχε τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο“.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.