Header Ads

Κοζάνη: Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις – Στο επίκεντρο πατροπαράδοτα έθιμα, γαστρονομία, μουσική

Με τη συναυλία του Κώστα Μαρτάκη στην κεντρική πλατεία σήμερα το βράδυ, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Κοζάνης, ενώ νωρίτερα το απόγευμα άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου λέγοντας μάλιστα ότι “φέτος το πρόγραμμα είναι το πλέον λαμπρό που έχει διοργανώσει ο Δήμος“, θα έχουν διάρκεια ενάμιση μήνα και φιλοδοξούμε σημείωσε να προσελκύσουμε πολλούς επισκέπτες.

Οι δεκάδες εκδηλώσεις κατέληξε ο Δήμαρχος αναδεικνύουν πατροπαράδοτα έθιμα και τη γαστρονομία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους, συνδιοργανώνονται με τη Δημοτική βιβλιοθήκη από τις 7-23 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, τόνισε η Αντιπρόεδρος της βιβλιοθήκης Δήμητρα Τσότσιου -Τσάγια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων την παρουσίαση των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία της πόλης, στη γιορτή γιαπρακιού από τους Φίλους της Παράδοσης, καθώς και τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου και αφιέρωμα στους Beatles παρουσία σημαντικών μουσικών.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Τάκης Παφύλης κάλεσε τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και υπογράμμισε πως από την ερχόμενη Τετάρτη θα βγει στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το καρουζέλ και τα αλογάκια που θα εγκατασταθούν στην κεντρική πλατεία όπου θα βρίσκεται ζαχαρόσπιτο.

Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης και το γεγονός ότι δεν θα γίνει η Λευκή Νύχτα με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά ο κ. Μαλούτας για μια ακόμη φορά ανέφερε «Κάνουμε αυτό που έκαναν όλες οι δημοτικές αρχές να ανάβει το δέντρο παραμονή του Αγίου Νικολάου στις 5 Δεκεμβρίου. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει και αυτά που κάνει.» Ερωτώμενος και γιατο θέμα της απευθείας ανάθεσης για την τοποθέτηση του ζαχαρόσπιτου στην κεντρική πλατεία επεσήμανε πως έγινε με απόλυτα νόμιμη διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αναλαμβάνει τις εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές μεταξύ αυτών τα Τρίκαλα και η Δράμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ: orca_share_media1670259372637_7005575567689269229

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.