Header Ads

Πτολεμαΐδα: Από το “Πράσινο Ταμείο” η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση της πρώην ΑΕΒΑΛ

Την επόμενη εβδομάδα εγκρίνεται η χρηματοδότηση -μέσω του Πράσινου Ταμείου- προκειμένου να γίνει η μελέτη αξιοποίησης της πρώην ΑΕΒΑΛ.

«Μεγάλο στοίχημα» για την ανάπτυξη της περιοχής, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, την αξιοποίηση της πρώην ΑΕΒΑΛ, που θα επιτευχθεί μέσω της έγκρισης ποσού, την επόμενη εβδομάδα, από το πρόγραμμα ΣΔΑΜ, για την εκπόνηση της Μελέτης, θα ακολουθήσει η κατεδάφιση των κτηρίων και η περιβαλλοντική του εξισορρόπηση, με στόχο την εγκατάσταση επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στο χώρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην Π. Ε. Κοζάνης εν όψει της 86ης ΔΕΘ, λέγοντας πως «η έγκριση των χρημάτων για τη Μελέτη θα πάρει κάτι μήνες, και θα ξέρουμε ακριβώς το ύψος του ποσού που θα δαπανήσουμε για τον σχεδιασμό της. Το μέγεθος του έργου είναι πράγματι εντυπωσιακό. Για εμάς, το ΣΔΑΜ, είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, ώστε να ωφεληθεί ο Δήμος, αυτά που μπορεί να ωφεληθεί, να πάρει πίσω και τα χρήματα που ξόδεψε κατά το παρελθόν, ώστε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, για το Μέλλον».

Την απόλυτη ικανοποίησή του από τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, που δείχνουν – όπως επισήμανε- το αμείωτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.