Header Ads

Κοζάνη: Επίλυση ζητημάτων σχετικά με το επίδομα θέρμανσης ζητά ο Σ. Κωνσταντινίδης

Την επίλυση ζητημάτων σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ειδικά για την ΠΕ Κοζάνης, ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Στην ελληνική επαρχία, αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, “αρκετοί πολίτες θερμαίνουν τις κατοικίες τους με καυσόξυλα και πέλετ, για τα οποία χορηγείται επίδομα μόνο σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους. Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με βαρύ και μακρύ χειμώνα οι κάτοικοι πόλεων όπως η Σιάτιστα  κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ενισχύσεων”.  Για τον λόγο αυτό ειδικά για φέτος, ο βουλευτής Κοζάνης ζητά να αρθεί αυτός ο πληθυσμιακός περιορισμός.

Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι, “διαπιστώθηκε πέρυσι, πως η περίοδος αναφοράς των τιμολογίων αγοράς ή των λογαριασμών θέρμανσης από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου, ιδίως για τις ενισχύσεις σε χρήστες τηλεθέρμανσης, δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ορεινών περιοχών όπως η ΠΕ Κοζάνης, όπου οι συνθήκες ψύχους ξεκινούν νωρίτερα και λήγουν στα μέσα Μαΐου”. Κατά συνέπεια, σημειώνει ο βουλευτής, “η περίοδος κατανάλωσης προϊόντων θέρμανσης στις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, ώστε να αντιστοιχεί προς τα πραγματικά δεδομένα και να μην απαιτηθούν και φέτος παρατάσεις στις σχετικές ηλεκτρονικές εφαρμογές”.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.