Header Ads

Δ. Μακεδονία: Προς κινητοποιήσεις οι ροδακινοπαραγωγοί

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Βέροια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αγροτικοί σύλλογοι Αμυνταίου Φλώρινας, Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, μαζί με άλλους δώδεκα συλλόγους από την Ημαθία, την Πέλλα, τη Λάρισα, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν στην σύσκεψη καλούν τους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και όλους τους αγρότες αυτών των περιοχών, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αφού σχεδόν όλα τα προϊόντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης και εμπορίας με χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής. Το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου, θα πργματοποιηθούν πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι στις συνελεύσεις τους. Αποφασίστηκε επίσης κλιμάκωση του αγώνα με μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην έκθεση AGROTIKA στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων οι ροδακινοπαραγωγοί διεκδικούν:  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές. Μείωση του κόστους παραγωγής.  Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.