Header Ads

Πτολεμαΐδα: Δεν νοείται εμποροπανήγυρη χωρίς χονδρέμπορους

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν στην πλειονότητά τους και φέτος οι εκθέτες από την κίνηση της Εμποροπανήγυρης Πτολεμαΐδας, στο χώρο δίπλα από το συγκρότημα των 1ου και 3ου Επαγγελματικών Λυκείων.

Τονίζουν πως «δεν νοείται Εμποροπανήγυρη χωρίς χονδρέμπορους», με την αυλαία να πέφτει σήμερα το βράδυ, αν και αρκετοί, θα αναχωρήσουν, νωρίτερα, κατευθυνόμενοι προς το Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

Στον αντίποδα, ο υπεύθυνος του Λούνα Πάρκ, που υποδέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών της Εμποροπανήγυρης, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσέλευση μικρών και μεγάλων, προτάσσοντας το επιχείρημα των λογικών τιμών, αφού, «κάθε παιχνίδι στο Λούνα –πάρκ  κόστιζε τρία ευρώ για πέντε λεπτά»,  οι ιδιοκτήτες υπαίθριων ψησταριών και  τα περίπτερα με χαλβά – γλυκά.

Τα παράπονα των εκθετών, συνοψίζονται στην ελλιπή οργάνωση με αντίκτυπο στην παροχή των παρεχόμενων υπηρεσιών, ακόμη και στον τομέα Υγιεινής, στην υποβάθμιση και περιορισμένη προσφορά των εμπορευμάτων, στο κόστος παραμονής παρά το γεγονός της έκπτωσης στα ενοίκια των χώρων.

Καυτηρίασαν δε το γεγονός πως οι τοπικοί καταναλωτές, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση αλλά και τον σφιχτό οικογενειακό προϋπολογισμό, λόγω της ανεργίας, δεν έκαναν αγορές, ενώ, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εκείνες, πως θα επιλέξουν για τις χειμερινές τους προμήθειες εμποροπανηγύρεις γειτονικών πόλεων.

Κατέληξαν σε μια κοινή διαπίστωση πως, εάν δεν εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας της, τότε, σε τρία περίπου χρόνια δεν θα υφίσταται, η εμποροπανήγυρη, ενώ, αρκετοί εκθέτες δεν θα επιστρέψουν στην επόμενη διοργάνωση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.