Header Ads

Γρεβενά: Δικαστική δικαίωση Μητροπολίτη

Ανακοίνωσή με αφορμή τη δικαστική διαμάχη, από το 2016, του Μητροπολίτη Γρεβενών και κατοίκων της κοινότητας Κληματακίου, και τις εκατέρωθεν μηνύσεις που υποβλήθηκαν, εξέδωσε η Μητρόπολη Γρεβενών.

Κάτοικοι του χωριού είχαν κατηγορήσει τότε τον Μητροπολίτη ότι αφαίρεσε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ιερά κειμήλια της εκκλησίας, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και κυρίως ηθικής, που ήταν δώρα των προγόνων τους από την Κωνσταντινούπολη,  όπως το ασημένιο δισκοπότηρο, το ασημένιο θυμιατό, το ασημένιο Ιερό Ευαγγέλιο και άλλα ιερά κειμήλια του 19ου αιώνα, που ανήκαν στην εκκλησία και που, σύμφωνα με την παραδοχή του μητροπολίτη, ζητήθηκαν να του δοθούν, για συντήρηση, φύλαξη και ασφάλεια στην Ιερά Μητρόπολη  Γρεβενών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών τονίζεται ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, μετά την, για δεύτερη φορά, αθώωση και δικαίωση του, εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την καταδίκη των μηνυτών του, κατοίκων του Κληματακίου Γρεβενών, οι οποίοι, αντί να αναλωθούν στον επίπονο αγώνα της συγνώμης και συγχώρεσης τους, για την οποία παρακαλούσε και ευχόταν μέχρι και την ύστατη στιγμή, εξάντλησαν τις προσπάθειές τους στον εξάχρονο δικαστικό αγώνα της σταύρωσης, κατασυκοφάντησης και καταδίκης του.»

Ο πανάγαθος Θεός, καταλήγει η ανακοίνωση, «τον ελέησε με τη δικαστική δικαίωση. Αυτό, όμως, που ο ίδιος από καρδιάς επιθυμεί και εκ βάθους ψυχής προσεύχεται, είναι η πνευματική αντάμωση για την οποία θα εξαντλήσει κάθε του προσπάθεια. Ίσοι, άπαντες, ενώπιον Θεού, από αρχής μέχρι τέλους».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.