Header Ads

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντινομάρχης Κώστας Χαραλαμπίδης

Έφυγε από την ζωή σήμερα τα ξημερώματα, Κυριακής, σε ηλικία 66 ετών από ανακοπή καρδιάς, ο Κώστας Χαραλαμπίδης, τεχνολόγος μηχανικός, ο οποίος υπηρέτησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, διετέλεσε Αντινομάρχης Κοζάνης, και νομαρχιακός σύμβουλος για πολλά έτη, επί Νομαρχίας Πασχάλη Μητλιάγκα και Ιορδάνη Ανδρεάδη.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης διατηρούσε κατάστημα επί της οδού Δημοκρατίας, στην πόλη της Κοζάνης, ενώ εκτός την ενασχόλησή του με τα κοινά, ασχολήθηκε με τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας του το Βόιο και την γενέτειρά του το Διχείμαρο.

Ήταν συγγραφέας 3 βιβλίων, μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης καθώς και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε με το ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Ν.Ε. Κοζάνης.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Κοζάνης. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1956 στο Διχείμαρρο Βοΐου Κοζάνης και κατοικούσε στο Δρέπανο Κοζάνης. Ήταν παντρεμένος με την Χρυσαυγή Χαραλαμπίδου και έχουν δύο παιδιά την Σοφία και τον Σάββα. Αποφοίτησε από το Ιστορικό Γυμνάσιο Τσοτυλίου. Ήταν πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, με ειδικότητα Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού και Πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών Κοζάνης, με ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού.

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και από το 1983 ως τεχνικός υπάλληλος στην Νομαρχία Κοζάνης, και στην συνέχεια στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Τα έτη 2014 έως 2018 ήταν Προϊστάμενος του τμήματος Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης. Επί σειρά ετών από την Διεύθυνση Προγραμματισμού της Νομαρχίας Κοζάνης ασχολήθηκε με τα ζητήματα προγραμματισμού έργων και ανάπτυξης. Εκλέχθηκε δύο φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Την τετραετία 1995 – 1998 υπηρέτησε από την θέση του Αντινομάρχη με ευθύνη τον Προγραμματισμό των Δημοσίων Επενδύσεων, την εκτέλεση των Δημοσίων έργων, την ευθύνη, τον Προγραμματισμό των Δημοσίων Επενδύσεων, την εκτέλεση των Δημοσίων έργων, την ευθύνη για το Περιβάλλον και την Πολεοδομία. Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε.) και Πρόεδρος της ΗΕLLADA (Ένωση Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδος). Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ήταν συγγραφέας τριών βιβλίων: 1. Κεντρικές Θερμάνσεις, Εκδόσεις «ΗΒΟΣ» 1992 – Ένα βιβλίο για Φοιτητές αλλά και για κατασκευαστές Δημοσίων & ιδιωτικών Έργων. 2. Χρηματοδοτικά Μέσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αναπτυξιακός Νόμος, 1996. Μια έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του ΕΒΕ Κοζάνης και 3. Το Πέτρινο Γεφύρι «Τσακνοχωρίου» – Ανθοχωρίου, 2016.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.