Header Ads

Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος: Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις του περί βιασμών

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος, που έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με τοποθετήσεις του, αυτή τη φορά δικαιολόγησε εμμέσως τους βιασμούς. Εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός».

«Σήμερα γυρίζουν οι κόρες σας, οι εγγονές σας μέσα στην πόλη ημίγυμνα, 13 και 14 ετών» είπε σε δηλώσεις του από άμβωνος.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κοζάνης κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του υποστήριξε πως οι αμβλώσεις στο παρελθόν δικαιολογούνταν ενω έκρινε τους νέους για το ντύσιμο τους.

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας. Επιτρεπόταν να βγαίνει ο άλλος από τη θάλασσα ή οι άλλοι γυμνοί, ημίγυμνοι και να πηγαίνουν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Τα σβήσαμε όλα» είπε ακόμη.

Επιπλέον, ο ίδιος στο κήρυγμα του δεν δίστασε να εξομοίωσει τις αμβλώσεις με τους φόνους, λέγοντας: «Ακούσατε στην εγκύκλιο για τους φόνους που διαπράττονται σε εκατομμύρια παιδιά ανυπεράσπιστα μέσα στη μήτρα της μάνας τους».

«Η επιλογή στο αν θέλει να συνεχιστεί μια κύηση θα πρέπει να είναι καθαρά δική της απόφαση καθώς αυτό στη συνέχεια αλλάζει ολη της τη ζωή. Δεν θα μπορούσαμε σε καμια περίπτωση να ισχυριστούμε ότι η άμβλωση είναι έγκλημα καθώς αποτελεί νόμο του κράτους» επισημαίνει η ψυχολόγος Ειρήνη Κρυσταλλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η άμβλωση είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών από το 1986.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου – Ελίνα Κολύβα

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.