Header Ads

Καστοριά: Συνάντηση παραγόντων της αστυνομίας στο πλαίσιο ελληνοαλβανικής συνεργασίας

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και είχαν συνάντηση με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά Νέστορα, στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν αστυνομικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα, η διακίνηση ναρκωτικών, η εμπορία όπλων, η παράνομη μετανάστευση και το διασυνοριακό έγκλημα. Ακόμα, συζητήθηκαν το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος από την παράνομη υλοτομία, αλιεία και συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών, καθώς και θέματα που αφορούν άλλες μορφές μικροεγκληματικότητας, σε περιοχές γύρω από τα σύνορα.

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε το πολύ καλό επίπεδο ανταπόκρισης και η άριστη συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που πιθανόν να ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών καθηκόντων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως ο ορισμός σημείων επαφής για την αμεσότερη ανταλλαγή πληροφοριών” αναφέρει ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι συναντήσεις στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών, θα συνεχιστούν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Στην σύσκεψη που έγινε στα Κορέστεια Καστοριάς, συμμετείχαν  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Ζήκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο Τμηματάρχης Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Γεώργιος Ντάνης.

Από πλευράς Αλβανικής Αστυνομίας παρέστησαν o Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κορυτσάς Gjovalin Loka, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης Κορυτσάς Fatmir Ηoxha, ο Προϊστάμενος της Εγκληματολογικής Αστυνομίας Κορυτσάς Gentjan Diko και ο Επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού Pjeter Laska.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.