Καλάβρυτα: Αγωνία για την τύχη τριών αγνοούμενων ορειβατών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου μεγάλη επιχείρηση της στην περιοχή Υδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται.
Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
‼️Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών, στην περιοχή «Ύδατα της Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Επιχειρούν 15 #πυροσβέστες με με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 6ης ΕΜΑΚ και 4 όχηματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) February 6, 2022
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών είναι κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία. Ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα, που εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».
Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.
Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.
Ο καιρός είναι σχετικά καλός, χωρίς καιρικά φαινόμενα και ανέμους αλλά οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Kalavrytanews)









