Header Ads

Επίθεση του ISIS στο Ιράκ

Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά

Τζιχαντιστές του ISIS σκότωσαν τέσσερις Πεσμεργκά –Kούρδους μαχητές– κι έναν άμαχο, ενώ τραυμάτισαν άλλους έξι ανθρώπους κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν κοντά στο χωριό Καρά Σαλέμ στο βόρειο Ιράκ, ανέφεραν την Κυριακή πηγές προσκείμενες στα ιρακινά σώματα ασφαλείας.

Το υπουργείο Υποθέσεων των Πεσμεργκά ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι η επίθεση στο χωριό προκάλεσε θύματα. Δεν επιβεβαίωσε πάντως τον απολογισμό.

Αξιωματικός των Πεσμεργκά τόνισε ότι οι τζιχαντιστές του ISIS χρησιμοποιούν τακτικές μονάδων καταδρομών, επιτίθενται συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον των κούρδων μαχητών.

«Αποφεύγουν να κρατούν εδάφη για πολύ (...). Στάλθηκαν περισσότερες ενισχύσεις στην περιοχή για να προληφθούν περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο αξιωματικός.

Πηγή προσκείμενη στον ιρακινό στρατό διαβεβαίωσε πως κινητοποιήθηκαν μονάδες του στην περιοχή για να βοηθήσουν τους Πεσμεργκά.

Πηγές προσκείμενες στα ιρακινά σώματα ασφαλείας είπαν ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το χωριό Λουχάιμπαν του βόρειου Ιράκ μία ημέρα αφού εξαπέλυσαν επίθεση σε αυτό. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί όμως μέχρι στιγμής από τις ιρακινές αρχές.

Τα δύο χωριά βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή –τη διεκδικούν τόσο η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη, όσο και η αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση στην Αρμπίλ– στην οποία διαπράττονται συχνά επιθέσεις του ΙΚ. Ωστόσο είναι σπάνιο τα τελευταία χρόνια οι τζιχαντιστές να κυριεύουν κοινότητες κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες, εν προκειμένω τον δρόμο που συνδέει την Αρμπίλ με την πόλη Κιρκούκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.