Header Ads

ΗΠΑ: Οργή με βουλευτή που πόζαρε με όπλα λίγες μέρες μετά το μακελειό σε σχολείο

Ενας βουλευτής στις ΗΠΑ δημοσίευσε το Σάββατο μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του ίδιου με την οικογένειά του, χαμογελώντας και ποζάροντας με μια ποικιλία από όπλα, μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο τεσσάρων εφήβων από πυροβολισμούς σε Λύκειο του Μίσιγκαν.

«Καλά Χριστούγεννα! ΥΓ. Αγιε Βασίλη, σε παρακαλώ φέρε πολεμοφόδιο”, έγραψε στο Twitter το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, Τόμας Μάσι, Thomas Massie από το Κεντάκι.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, ένας 15χρονος μαθητής είχε πραγματοποιήσει την πιο φονική επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο των ΗΠΑ φέτος - τον τελευταίο χρονικά περιστατικό σε μια σειρά μακελειών σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και δεκαετίες. Οι γονείς του συνελήφθησαν το Σάββατο.

Ο Μάσι, ο οποίος εκπροσωπεί μια «Ρεπουμπλικανική» περιφέρεια, δημοσίευσε τη φωτογραφία του ίδιου και έξι άλλων μελών της οικογενείας του, κρατώντας πυροβόλα όπλα (μεταξύ άλλων ένα πολυβόλο M60, ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και ένα υποπολυβόλο Thompson).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, όπλα όπως τα πολυβόλα περιορίζονται για χρήση μόνο στον στρατό, στις αρχές επιβολής του νόμου και σε πολίτες που έχουν λάβει ειδικές άδειες (σ.σ. για όπλα που κατασκευάστηκαν πριν από τον Μάιο του 1986).

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Τζον Γιάρμουθ, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, καταδίκασε την ανάρτηση του συναδέλφου του.

«Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι τους Ρεπουμπλικάνους να ουρλιάζουν ότι είναι αναισθησία να προσπαθείς να προστατέψεις τους ανθρώπους από την ένοπλη βία μετά από μια τραγωδία», έγραψε στο Twitter.

«Υπόσχομαι ότι δεν είναι όλοι στο Κεντάκι αναίσθητα καθίκια», πρόσθεσε.

Στο νέο αιματοκύλισμα, στην Οξφόρδη του Μίσιγκαν, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις έφηβοι ενώ τραυματίστηκαν ένας δάσκαλος και άλλοι έξι μαθητές.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.