Header Ads

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία στην Αθήνα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 3.000 άτομα. 

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία για τις δύο πορείες από διάφορους φορείς και συλλογικότητες στα Προπύλαια και στην οδό Μεσολογγίου. Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο. Ελικόπτερο και drone δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Από το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου βρίσκονται σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή»

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Πανεπιστημίου και στους δρόμους γύρω από αυτήν. 

Εκτός από την Αθήνα, κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα, Χανιά, Γιάννενα, Ξάνθη και πόλεις της χώρας.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε νωρίτερα η μαθητική- φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή μολότοφ και σε έντεκα προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους συνολικά τέσσερις μολότοφ και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μετά την πορεία στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε αυτούς που κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και σε όσους πήγαν στην Ομόνοια, όπου και διαλύθηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.