Header Ads

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Κρήτη με 3 -1 επί του ΟΦΗ και ξεμακραίνει

Με την έβδομη σερί νίκη του, αυτή τη φορά εκτός έδρας επί του ΟΦΗ με 3 - 1, ο Ολυμπιακός όλο και ξεμακραίνει στη μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.

Έχω πει άπειρες φορές ότι η ποιότητα κάνει τη διαφορά, είτε αυτή είναι ατομική, είτε ομαδική. Ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει εφέτος να παίρνει νίκες πρωταρχικά και κατά δεύτερο λόγο το σούπερ καλό ποδόσφαιρο. 

Ο ΟΦΗ πάλεψε απόψε στην έδρα του, προηγήθηκε νωρίς και φάνηκε να ελπίζει ότι θα κάνει τη ζημιά στο μεγάλο αντίπαλό του. Όλα αυτά μέχρι το 26’. Μετά από την ισοφάριση σ’αυτό το σημείο από τον «ανέλπιστο» σκόρερ δύο τερμάτων,  Σισέ,  (πέτυχε και το δεύτερο γκολ) και έχασε μεγάλη ευκαιρία και για ένα τρίτο, τα πράγματα άλλαξαν.

Λες και κάποιος κατέβασε έναν διακόπτη και ανέβασε έναν άλλο. Στη μία ομάδα, αυτή τη γηπεδούχο, έσβησαν τα φώτα και στη φιλοξενούμενη άναψαν. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο, από το να κλειστεί πίσω, να δώσει την πρωτοβουλία στον Ολυμπιακό και να ελπίζει σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε διατεθειμένος για αστεία και λάθη, τύπου Μπα, που έκανε στο πρώτο μέρος και τον έσωσε ο Βάτσλικ. Και με κορυφαίο τον Ρόνι Λόπες, που άρχισε να δείχνει σημάδια του σπουσαίου ταλέντου του και με άξιο συμπαραστάτη τον Σισέ, «καθάρισε» το ματς με ένα τρίτο γκολ του Λόπεζ, μετά από άψογο κοντρόλ και αριστερό σουτ. Κάπου εκεί  η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αν και είχε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και άφησε πίσω του πάρα μα πάρα πολλά «πρέπει» στην ΑΕΚ κυρίως και περισσότερο στον ΠΑΟΚ που είναι πιο μακριά. Η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει αύριο τον Παναθηναϊκό γιατί αν χάσει θα πρέπει να βγάλει τα κυάλα να βλέπει τον Ολυμπιακό ενώ για τον ΠΑΟΚ θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. 

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν έχεις βάθος στον πάγκο και μπορείς να φέρνεις παίκτες στον αγωνιστικό χώρο που δεν έχουν παίξει πολύ και να μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές όπως ο Ρόνι Λόπεζ, τότε οι αντίπαλοι δεν έχουν ελπίδα. 

Ο ΟΦΗ είχε σερί έξι αήττητων αγώνων, αλλά το Σάββατο έχασε δίκαια και φυσικά η μέχρι τώρα πορεία του δίνει ικανοποίηση, αφού υπάρχει μέλλον.  Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και είναι αμείληκτα. Ολυμπιακός με ένα ματς περισσότερο 32 βαθμούς.

Η ΑΕΚ με ένα ματς λιγότερα αυτό του αυριανού ντέρμπι 23, ο ΠΑΟΚ 19 και ο ΟΦΗ 18. Και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με όλο τον κόσμο να φαντάζεται και να βλέπει στην αρχή ότι θα γίνει τεράστια μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. Μπορούν οι άλλοι να φτάσουν τον Ολυμπιακό; Το άμεσο μέλλον θα δείξει.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.