Header Ads

Σάμος: Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σάμο, κατακαίγοντας  δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες.

Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούν από αέρα και στεριά ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές του δήμου.

Ας σημειωθεί ότι στο νησί πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 - 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το samiakovima.gr, για προληπτικούς λόγους και λόγω εξάπλωσης καπνού στην ευρύτερη περιοχή, εκκενώθηκαν τα ξενοδοχεία Arion και Kalidon Panorama μετά από εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Τέλος με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Οπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Samiakovima.gr)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.