Header Ads

ΗΠΑ: Πέθανε ο χειρότερος serial killer στην ιστορία της χώρας

Ο άνθρωπος τον οποίον οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως τον χειρότερο serial killer στην ιστορία των ΗΠΑ, με σχεδόν 60 επιβεβαιωμένα θύματα, πέθανε την Τετάρτη στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Σάμουελ Λιτλ, ο οποίος είχε διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και άλλες ασθένειες, πέθανε σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια. Εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, έχοντας καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες.

Η ακριβής αιτία του θανάτου του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη και αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Ενας «επαγγελματίας» εγκληματίας που μπαινοέβγαινε στη φυλακή για δεκαετίες, ο Λιτλ αρνείτο για χρόνια ότι είχε σκοτώσει ποτέ κανέναν.

Το 2018, όμως, «καρφώθηκε» κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης με έναν φρουρό στο Τέξας, τον Τζειμς Χόλαντ, ο οποίος του έκανε ερωτήσεις για έναν φόνο που αποδείχθηκε ότι δεν διέπραξε ο Λιτλ. Μετά από περίπου 700 ώρες συνολικής ανάκρισης, παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με πλήθος δολοφονιών που μόνο ο δολοφόνος θα γνώριζε.

Οντας, μεταξύ άλλων, ένας επιδέξιος καλλιτέχνης, έδωσε στον Χόλαντ δεκάδες ζωγραφίες και σχέδια των θυμάτων του, γράφοντας μερικές φορές τα ονόματά τους όταν μπορούσε να τα θυμηθεί, καθώς και λεπτομέρειες όπως το έτος και την τοποθεσία της δολοφονίας ή το σημείο πέταξε το σώμα.

Μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, ο Λιτλ είχε ομολογήσει ότι σκότωσε 93 άτομα μεταξύ 1970 και 2005. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν στη Φλόριντα και τη Νότια Καλιφόρνια.

Οι αρχές, που συνεχίζουν να ερευνούν τους ισχυρισμούς του, δήλωσαν ότι έχουν επιβεβαιώσει σχεδόν 60 δολοφονίες και δεν έχουν κανένα λόγο να αμφιβάλλουν για τους υπόλοιπους.

Σχεδόν όλα τα θύματα του ήταν γυναίκες, πολλές από αυτές πόρνες, τοξικομανείς ή φτωχά άτομα που ζούσαν στο περιθώριο.

Οπως είχε παραδεχθεί, επέλεγε μοναχικά θύματα, επειδή δεν θα τα αναζητούσε κανείς και έτσι η αστυνομία θα είχε ελάχιστα στοιχεία στα χέρια της.

Πράγματι, οι τοπικές αρχές σε πολλές πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα χαρακτήρισαν αρχικά πολλούς από τους θανάτους ως ατυχήματα, υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών ή αποτέλεσμα άγνωστων αιτιών.

Ο Λιτλ στραγγάλιζε τα περισσότερα θύματά του, κατά τη διάρκεια τυχαίων συναντήσεων μαζί τους.

Ο Χόλαντ περιέγραψε το Λιτλ ως ιδιοφυΐα και κοινωνιοπαθή, προσθέτοντας ότι ο δολοφόνος δεν μπόρεσε ποτέ να του εξηγήσει επαρκώς γιατί έκανε αυτό που έκανε.

Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να αποσπάσει την ομολογία του, ο φρουρός είχε αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς μαζί του. Κατά τη διάρκεια των εκατοντάδων ωρών ανάκρισης, του έφερνε τα αγαπημένα σνακ όπως πίτσα, αναψυκτικά και κουάκερ ενώ μοιράζονταν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό. Παράλληλα, φρόντισε να του δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα εκτελεστεί.

Ο Χόλαντ τον αποκαλούσε ακόμη με το ψευδώνυμό της παιδικής του ηλικίας «Σάμι» ενώ ο seria killer τον φώναζε «Τζίμι» και κάποτε είπε στους Los Angeles Times ότι «βρήκε έναν φίλο στο πρόσωπο του φρουρού από το Τέξας».

Είπε ακόμη ότι οι εξομολογήσεις του θα μπορούσαν να απαλλάξουν οποιονδήποτε καταδικαστεί εσφαλμένα για τα δικά του εγκλήματα.

«Αν μπορώ να βοηθήσω για να βγει κάποιος από τη φυλακή, τότε ο Θεός μπορεί να χαμογελάσει λίγο περισσότερο με μένα», είχε δηλώσει.

Ενας γυρολόγος που ταξίδευε σε όλη τη χώρα όταν δεν ήταν στη φυλακή για κακοποίηση, επίθεση, ναρκωτικά ή άλλα εγκλήματα, ο Λίτλ είπε ότι άρχισε να σκοτώνει στο Μαϊάμι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1970.

«Ηταν σαν ναρκωτικό», είπε στον Χόλαντ. «Αρχισε να μου αρέσει.»

Η τελευταία του δολοφονία ήταν το 2005, στο Τουπέλο του Μισισιπή. Σκότωσε επίσης ανθρώπους στο Τενεσί, το Τέξας, το Οχάιο, το Κεντάκι, τη Νεβάδα, το Αρκανσο  και άλλες πολιτείες.

Οι αρχές του Κεντάκι τελικά τον συνέλαβαν το 2012 για ναρκωτικά και το DNA του τον συνέδεσε με τρεις δολοφονίες στην Καλιφόρνια. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της μακρόχρονης ειδεχθούς δράσης του.

Για την προσωπική του ζωή λίγα έχουν γίνει γνωστά. Μεγάλωσε στο Λορέιν του Οχάιο με τη γιαγιά του, παντρεύτηκε μια φορά και είχε δύο μακροχρόνιες σχέσεις.

Ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε φετίχ για τους λαιμούς των γυναικών μετά από σεξουαλική διέγερση που είχε όταν είδε την δασκάλα του στο νηπιαγωγείο να αγγίζει το λαιμό της.

Ηταν πάντα προσεκτικός, πρόσθεσε, αποφεύγοντας να κοιτάξει το λαιμό της συζύγου ή των συντρόφων του, ώστε να μην βλάψει ποτέ κάποιο πρόσωπο που αγαπούσε.

«Δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλο άτομο που να του άρεσε και να έκανε ό,τι κι εγώ», είπε. «Νομίζω ότι είμαι ο μόνος στον κόσμο. Και αυτό δεν είναι τιμή, είναι κατάρα».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.