Header Ads

Βόρεια Κορέα: Συναυλία και σόου πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά με χιλιάδες συγκεντρωμένους

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας Πιονγκιάνγκ  για να παρακολουθήσουν συναυλία κι ένα σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ και παρά τους περιορισμούς που στοχεύουν στο να αποφευχθεί μια έξαρση της επιδημία του νέου κορονοϊού.

Στα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση διακρίνονται συμμετέχοντες να φορούν μάσκες, αλλά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς κρατούν μπαλόνια στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι καλλιτέχνες, κανείς εκ των οποίων δεν φορούσε μάσκα, τραγουδούσαν και χόρευαν σε μια σκηνή, όπου δέσποζε ένα τεράστιο και γεμάτο χρώματα «2021».

Επιβλητικοί χιονάνθρωποι χειροκροτούσαν καθώς οι καλλιτέχνες ερμήνευαν τραγούδια με πατριωτικού περιεχομένου ρεφρέν, όπως «δόξα στον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Ουν» και «η πατρίδα μου μού αρέσει περισσότερο».

Η Βόρεια Κορέα λέει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, αν και έχει υποβάλει σε τεστ χιλιάδες ανθρώπους, και η κυβέρνηση έχει επιβάλει σχεδόν ολικό λοκντάουν στα σύνορα και άλλα αυστηρά μέτρα για να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας επιδημίας.

Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει κανένα κρούσμα Covid-19.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.