Header Ads

Το TikTok αντιμετωπίζει νομική δίωξη από ένα 12χρονο κορίτσι

Ένα 12χρονο κορίτσι από την Βρετανία ελπίζει να λάβει νομικά μέτρα εναντίον της εφαρμογής TikTok, ισχυριζόμενο ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί παράνομα τα δεδομένα των παιδιών.

Το δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι το κορίτσι μπορεί να παραμείνει ανώνυμο εάν προχωρήσει η υπόθεση.

Η συγκεκριμένη απόφαση του κοριτσιού υποστηρίζεται και από την Ανν Λονγκφιλντ, επίτροπος των παιδιών της Αγγλίας. Πιστεύει και η ίδια, ότι πράγματι το TikTok παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία πάντως δηλώνει ότι έχει «ισχυρές πολιτικές» για την προστασία των παιδιών και δεν επιτρέπει να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας κάτω από τα 18 έτη. 

Η κ. Λονγκφιλντ ελπίζει ότι η υπόθεση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προστατευτικά μέτρα για τα παιδιά κάτω των 16 ετών που χρησιμοποιούν το TikTok στην Αγγλία και πιθανώς πέραν αυτής.

Πιστεύει ότι η εφαρμογή συλλέγει και επεξεργάζεται παιδικά δεδομένα για να ενισχύσει τον αλγόριθμο προτάσεων βίντεο, για να προσελκύσει την προσοχή των θεατών και να δημιουργήσει έσοδα από διαφημίσεις.

Το 2019, η TikTok πλήρωσε πρόστιμο 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για τον χειρισμό δεδομένων παιδιών. 

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής δηλώνουν ότι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη σε άτομα κάτω των 13 ετών και σε όλους τους χρήστες ζητείται η ηλικία τους κατά την εγγραφή

 

Πηγή: BBC

 
 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.