Header Ads

Χόλιγουντ: Διακοπή γυρισμάτων μετά τη έξαρση κρουσμάτων στο Λος Άντζελες

Το Χόλιγουντ ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος γυρισμάτων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το σωματείο ηθοποιών, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 συνεχίζουν να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ στο Λος Άντζελες, μία από τις κύριες εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ.

«Οι περισσότερες παραγωγές θα σταματήσουν μέχρι τη δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αν όχι αργότερα», τόνισε το σωματείο SAG-AFTRA σε ανακοίνωσή του.

Μέρες νωρίτερα, αξιωματούχοι υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες κάλεσαν τους κινηματογραφιστές να «εξετάσουν την προοπτική διακοπής των εργασιών τους για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής αύξησης των κρουσμάτων του Covid».

Το Λος Άντζελες, η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία των ΗΠΑ, με περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει σχεδόν καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων, με τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ασθενείς.

Μέχρι σήμερα, περίπου 750.000 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί επίσημα στην κομητεία, όπου ο ιός έχει οδηγήσει στον θάνατο 10.000 ανθρώπους.

Μέτρα απαγόρευσης που τέθηκαν σε εφαρμογή στις αρχές Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού επεκτάθηκαν επ ’αόριστον σε όλη τη νότια Καλιφόρνια, όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχονται μεγάλη πίεση και τα ασθενοφόρα αναζητούν επί ώρες νοσοκομειακό κρεβάτι για τους ασθενείς που μεταφέρουν.

Το σωματείο SAG-AFTRA έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες του προκειμένου να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα στο Χόλιγουντ μετά το lockdown του περασμένου Μαρτίου, ιδίως μέσω μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο με τα μεγαλύτερα στούντιο για τα υγειονομικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν με στόχο την προστασία ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων διεξοδικών τεστ.

Παρά τις προφυλάξεις, οι παραγωγές αγκομαχούσαν να επανεκκινήσουν στο Λος Άντζελες. Τον Οκτώβριο, το ποσοστό δραστηριότητας δεν έφτασε καν στο 50% του συνηθισμένου επιπέδου της περιόδου και η αύξηση κρουσμάτων μείωσε το ποσοστό αυτό περαιτέρω τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Film LA, τον φορέα για την έκδοση αδειών κινηματογράφησης στο Λος Άντζελες, οι αιτήσεις ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανάναρξη των δραστηριοτήτων στο Χόλιγουντ αυτό το καλοκαίρι.

Εκτός από μερικές δεκάδες ανεξάρτητες ταινίες, πολύ λίγες ταινίες μεγάλου μήκους γυρίστηκαν φέτος στην περιοχή του Λος Άντζελες, με το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών να επικεντρώνεται σε διαφημίσεις και μουσικά βίντεο.

Αντίθετα, ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού άρχισαν εκ νέου γυρίσματα εκτός ΗΠΑ, όπως ο Τομ Κρουζ με την νέα του ταινία Mission Impossible στη Βρετανία και την Ιταλία, ή τα Supergirl και Batwoman στον Καναδά.

Ένας από τους παράγοντες που εμποδίζουν την επανέναρξη γυρισμάτων στην Καλιφόρνια είναι η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να καλύψουν περιστατικά που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια γυρισμάτων και συνδέονται με τον κορονοϊό.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.