Header Ads

Δεσκάτη Π.Ε  Γρεβενών: Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου για το επίδομα θέρμανσης

Δεσκάτη Π.Ε  Γρεβενών: Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου για το επίδομα θέρμανσης

Επιστολή  διαμαρτυρίας στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Σκυλακάκη, σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, απέστειλε ο Δήμαρχος Δεσκάτης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Δημήτρης Κορδίλας.

Ο κ. Κορδίλας επισημαίνει, ότι «παρότι την φετινή χρονιά το επίδομα θέρμανσης χορηγείται εκτός του πετρελαίου θέρμανσης και σε άλλες μορφές καυσίμων υλών, όπως των καυσόξυλων και του πέλλετ, ο Δήμος Δεσκάτης γίνεται δέκτης εύλογων παραπόνων, από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ενώ πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους, επειδή τα φορολογικά παραστατικά της αγοράς των καύσιμων υλών, είναι προγενέστερα της 1ης Οκτωβρίου 2020″.

Ο  Δήμαρχος Δεσκάτης αναφέρει, ότι «κάτοικοι της ορεινής περιοχής εφοδιάζονται με καυσόξυλα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεδομένου ότι η έναρξη της χειμερινής περιόδου, πολλές φορές προηγείται του μήνα Οκτωβρίου, αλλά και για πρακτικούς κυρίως λόγους, επειδή η κοπή και προμήθεια των καυσόξυλων επιβάλλεται να γίνεται με καλές καιρικές συνθήκες, για να μην είναι χλωρά».

Ο κ. Κορδίλας τονίζει επίσης, ότι «το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με όσους προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, αφού είναι πολλοί οι κάτοικοι, οι οποίοι προνοούν και φροντίζουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης πριν λήξει η προηγούμενη χειμερινή σεζόν και προκειμένου να είναι έτοιμοι για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο».

Στην επιστολή ζητείται η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να γίνουν δεκτά τα  δίκαια αιτήματα των κατοίκων και να καταβληθεί  το επίδομα θέρμανσης και σε όσους προσκομίζουν φορολογικά παραστατικά, που αφορούν προμήθεια καυσίμων υλών και ανάγονται σε προγενέστερο χρονικό διάστημα από αυτόν, που έχει οριστεί από την σχετική υπουργική απόφαση.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.