Header Ads

Κοζάνη: Συσκέψεις και διαμαρτυρίες με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς λόγω των μέτρων

Κοζάνη: Συσκέψεις και διαμαρτυρίες με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς λόγω των μέτρων

Σύσκεψη έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας (στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης) με τους Βουλευτές του νομού, τους Δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου, τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων των τριών περιοχών, εκπροσώπων φορέων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης η αντιμετώπιση της πανδημίας, οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την παρατεταμένη καραντίνα των τριών Δήμων, με στόχο την κοινή πρωτοβουλία δράσεων. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για το αποτέλεσμα των επαφών του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, συναντήθηκε με του Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, και Ανάπτυξης  και Επενδύσεων, Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί  από τα παρατεταμένα μέτρα τέθηκε στην συνάντηση με τις εξελίξεις να αναμένονται.

Ωστόσο το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, με κοινή απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου, ιδιοκτήτων καταστημάτων εστίασης, λιανεμπορίου και επιχειρηματιών, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη διαμαρτυρία που θα κινηθεί προς το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου αντιπροσωπεία θα επιδώσει ψήφισμα περιγράφοντας τα αιτήματα για την στήριξη που απαιτείται, καθώς είναι δύσκολη η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με κλειστές τις επιχειρήσεις τους, από τις 16 Οκτωβρίου 2020 λόγω της πανδημίας.

Οι καταστηματάρχες που έχουν τοποθετήσει μαύρες αφίσες στις εισόδους των επιχειρήσεων τους,  ζητούν τη στήριξη της πολιτείας, δηλώνοντας παράλληλα αδυναμία πληρωμών δώρων εργαζομένων των δόσεων ΕΦΚΑ, ενοικίων, πάγιων εξόδων, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Αθανάσιος Δραγατσίκας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.