Header Ads

Δυτ. Μακεδονία: Υποβλήθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για την Σήραγγα της Κλεισούρας

Δυτ. Μακεδονία: Υποβλήθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για την Σήραγγα της Κλεισούρας

Υποβλήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, από την Εγνατία Οδό Α.Ε, η αίτηση χρηματοδότησης του  έργου για την Σήραγγα της Κλεισούρας, με το έργο  «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς–Πτολεμαΐδας, Τμήμα ρέμα Κώτουρη–όρια Νομού Κοζάνης».

Η αίτηση υποβλήθηκε με τεχνικό δελτίο και τα συνοδά έγγραφα και αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την ένταξη του έργου  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και στη συνέχεια στην υλοποίησή του.

Με πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το  έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 71, 7 εκατομμύρια ευρώ και  θεωρείται ως  ένα από τα σημαντικότερα  στην ευρύτερη περιοχή.

Προβλέπεται  η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Πτολεμαΐδας στο τμήμα από ρέμα Κώτουρη έως όρια Νομού Κοζάνης,  συμπεριλαμβανομένης και της σήραγγας Κλεισούρας.

Πρόκειται για οδικό τμήμα συνολικού μήκους 10,4  χιλιομέτρων  με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 8 μέτρα και μήκος της σήραγγας 1.365 μέτρα, όπου θα  υπάρχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης.

Στις  προδιαγραφές του έργου, αναφέρεται ότι σε περιοχές με κλίση μεγαλύτερη του 6%, έχει προβλεφθεί λωρίδα βραδυπορείας για την κίνηση των βαρέων οχημάτων, ενώ περιλαμβάνονται επίσης όλα τα απαιτούμενα έργα σήμανσης, ασφάλισης, φωτισμού, αερισμού, πυρόσβεσης, μικρών τεχνικών, αποχέτευσης και αποστράγγισης, καθώς  και η κατασκευή δύο οικίσκων ελέγχου.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.