Header Ads

Η Aegean βάζει 17 - 20 αεροσκάφη σε 7 περιφερειακές βάσεις

Επιθετική πολιτική έχει σχεδιάσει η Aegean, με στόχο η νέα κατάσταση, από το ξεκίνημα των εμβολιασμών, να τη βρει έτοιμη να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι 17 έως 20 αεροσκάφη θα επιχειρούν απευθείας και αποκλειστικά από τις 7 περιφερειακές της βάσεις, σε συνολικά 65 δημοφιλή δρομολόγια του εξωτερικού με τακτικές πτήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύει τη δραστηριότητά της στην περιφέρεια, συμβάλλοντας στις προϋποθέσεις για ανάκαμψη του τουρισμού, τη νέα τουριστική περίοδο. Παράλληλα, με ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών για ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ), αναμένεται να προσθέσει 50 επιπλέον δρομολόγια, αυξάνοντας τον αριθμό αυτών που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια, σε περισσότερα από 100. 

Το πρόγραμμα της Aegean για τη νέα τουριστική περίοδο του 2021, περιλαμβάνει περισσότερες απευθείας πτήσεις στην περιφέρεια και τα νησιά, ανταποκρινόμενη στην τάση των επισκεπτών του 2020, να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό που επιλέγουν στη χώρα μας για τις διακοπές τους, χωρίς τους συχνούς συνδυασμούς 2-3 προορισμών, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί όσο διαρκεί η πανδημία. 

Με 33 νέα, απευθείας δρομολόγια, που ενισχύουν σημαντικά τις βάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά, αλλά και τις 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο, συνολικά θα απασχολήσει 17 - 20 αεροσκάφη, αποκλειστικά στην περιφέρεια. Παράλληλα, διατηρεί τη βάση της Αθήνας με 37-40 αεροσκάφη, ως τον βασικό κόμβο δραστηριότητας του δικτύου της για την προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στα μικρότερα νησιά.

 

Περιφερειακές

βάσεις

Αριθμός αεροσκαφών ανά βάση

Θεσσαλονίκη

4

Ηράκλειο

7-8

Ρόδος

2-4

Χανιά

1

             Κέρκυρα   νέα !

1

             Μύκονος   νέα !

1

            Σαντορίνη  νέα !

1

Σύνολο

17-20

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.