Header Ads

Ένα ευχαριστήριο γράμμα για την αγορά ενός VHS έκανε χιλιάδες να δακρύσουν

Ο Matt Shoukry από το Μιζούριπριν από λίγο καιρό έβαλε μια αγγελία στο Ebay για την πώληση ενός VHS, το οποίο σύντομα βρήκε αγοραστή. Η συναλλαγή έγινε ομαλά. Καμία έκπληξη.

Λίγες ημέρες μετά όμως πρόσεξε έναν περίεργο φάκελο στην αλληλογραφία του. «Τον πρόσεξα γιατί η αλληλογραφία που λαμβάνω αφορά κυρίως διαφημίσεις και λογαριασμούς. Αλλά σε αυτόν τα στοιχεία παραλήπτη-αποστολέα ήταν γραμμένα στο χέρι».

Όταν άνοιξε το φάκελο διαπίστωσε πως ο 86χρονος άντρας από την Αριζόνα που είχε αγοράσει το VHS, ήταν και ο αποστολέας μιας πολύ τρυφερής, συγκινητικής, ευχαριστήριας επιστολής.

«Ενθουσιάστηκα από το πόσο συναίσθημα είχε βάλει ο κύριος αυτός στο σημείωμα αλλά και από το δέσιμο που ένοιωσα μαζί του όταν το διάβασα. Ήταν τόσο αναπάντεχο όσο και τρυφερό», είπε στο BBC.

Όπως εξήγησε, αποφάσισε να αναρτήσει το κείμενο της επιστολής στο Reddit. Σίγουρα όμως δεν μπορούσε να φανταστεί την υποδοχή που θα είχε από τους χρήστες.

Η ανάρτησή του έγινεupvoted 160.000 φορές μέσα σε μια μέρα και τα 1.800 σχόλια με πολλούς μάλιστα να λένε πως δάκρυσαν όταν διάβασαν την επιστολή. Η ίδια ανάρτηση στο Twitter κέρδισε περισσότερα από 300.000 likes και 58.000 retweets μέσα σε δύο ημέρες.

Το γράμμα του 86χρονου άνδρα:

«Πρόσφατα βρήκα πολλές παλιές βιντεοκασέτες και θέλησα να τις δω αλλά διαπίστωσα πως δεν είχα συσκευή βίντεο. Έτσι, μπήκα στο Ebay για πρώτη φορά και ανακάλυψα την προσφορά σας.

Αγόρασα το VHS σας και μου το στείλατε εντός ολίγων ημερών. Το VHS είναι σαν καινούριο και μη χρησιμοποιημένο. Εκπληκτικό. Δυσκολεύτηκα να το λειτουργήσω αλλά το πρόβλημα ήταν δικό μου και όχι της συσκευής. Είμαι 86 ετών και μάλλον όχι σε φόρμα αλλά τελικά τα κατάφερα και διαπίστωσα πως λειτουργεί άψογα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, την προσπάθεια και την συνέπειά σας.

Είδα βιντεοκασέτες από το πάρτι για τη συνταξιοδότησή μου, πριν από 25 χρόνια, την οποία δεν είχα δει ποτέ πριν. Θεέ μου πόσο νέοι ήμασταν. Μετά μια βιντεοκασέτα από την τελετή του γάμου μου με όλους τους φίλους και τους συγγενείς, πολλοί εκ των οποίων σήμερα δεν είναι εν ζωή. Μετά είδα εκδρομές για σκι σκι, τα παιδιά να μεγαλώνουν, ταξίδια και κυρίως την όμορφη «ωρίμανση» της οικογένειάς μου. Ο κάθε ένας πιο διασκεδαστικός από τον άλλο. Όλα, χάρη στην γενναιόδωρη πώληση του VHS σας.

Σκέφτηκα πως θα το εκτιμούσατε εάν γνωρίζατε πόσο πολύ απόλαυσε κάποιος την προσφορά σας».

Τώρα ο Shoukry, λέει πως έχει έρθει σε επαφή με τον 86χρονο και προσφέρθηκε να αναλάβει την ψηφιοποίηση του υλικού που διατηρεί σε βιντεοκασέτες ώστε αφενός να μην ανησυχεί για πιθανές φθορές αλλά «και να διατηρηθούν όλες αυτές οι αναμνήσεις για τις επόμενες γενιές».

Πηγή: BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.