Header Ads

Prison break από τον ζωολογικό κήπο του Μπέλφαστ

Το έσκασαν από τον ζωολογικό κήπο του Μπέλφαστ χρησιμοποιώντας ένα κλαδί -το οποίο έκαναν αυτοσχέδια σκάλα- και κυρίως, επιλέγοντας το σωστό σημείο, αυτό που στον ψηλό τοίχο της περίφραξης είχε υποστεί φθορές από την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Οι υπέροχοι χιμπατζήδες «πιάστηκαν στα πράσα» από επισκέπτες οι οποίοι έσπευσαν να καταγράψουν τη «μεγάλη απόδραση» στα κινητά τους -τη δεύτερη μέσα σε μερικές εβδομάδες, μετά την απόδραση της Άμπερ, ενός κόκκινου πάντα που τελικά εντοπίστηκε σε κήπο της περιοχής, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ένας από τους.... δραπέτες εθεάθη να βγαίνει από τους θάμνους και να ακολουθεί ένα μονοπάτι και άλλοι να κάθονται πάνω στον τοίχο της περίφραξης. 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ένα πιτσιρίκι ακούγεται να λέει «μην το σκας, κακέ, μικρέ γορίλα». 

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Άλιν Κερνς είπε ότι τα δέντρα που βρίσκονται στον περίβολο έχουν ταλαιπωρηθεί από τις έντονες καταιγίδες, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιμπατζήδες να σπάνε τα κλαδιά και να τα χρησιμοποιούν ως σκάλα για να το σκάσουν. 

«Είναι έξυπνα πρωτεύοντα θηλαστικά και ξέρουν ότι δεν πρέπει να είναι έξω από την περίφραξη, οπότε επιστρέφουν μόνοι τους» πρόσθεσε μιλώντας στο BBC. 

Η Ντανιέλ Μόναχαν, η οποία εκείνη την ώρα ήταν στον ζωολογικό κήπο με τα παιδιά και τα ανίψια της εξέφρασε την ανησυχία της. 

«Προφανώς και πάγωσα, αλλά επειδή είχα μαζί μου τα παιδιά, προσπάθησα να μην δείξω ανήσυχη, παρότι μέσα μου φοβόμουν. Τι θα είχε συμβεί εάν μας είχε επιτεθεί;» αναρωτήθηκε. «Έπρεπε να παραμείνουμε ήρεμοι. Ίσως η εξέλιξη ήταν διαφορετική εάν ήταν επιθετικοί, αλλά δεν ήταν καθόλου». 

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Μπέλφαστ, υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί ο ζωολογικός κήπος, δήλωσε ότι ένας από τους χιμπατζήδες βγήκε από την περίφραξη για πολύ λίγο και ότι οι φροντιστές ήταν παρόντες καθώς επέστρεφε εντός του χώρου και στα άλλα μέλη της ομάδας του. 

(Με πληροφορίες από Guardian)

 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.